«Γρίφος» οι δηλώσεις Ντάισελμπλουμ μετά τη συνάντηση των θεσμών με τον Τσακαλώτο

Δεν απάντησε για το αν θα επιστρέψει η τρόικα - Τι μεταδίδει ο ανταποκριτής του Star στις Βρυξέλλες Θ. Αθανασίου

«Γρίφος» οι δηλώσεις Ντάισελμπλουμ μετά τη συνάντηση  των θεσμών με τον Τσακαλώτο

Την συνάντηση που είχε με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τους θεσμούς που εποπτεύουν το ελληνικό πρόγραμμα επιβεβαίωσε πριν από λίγο ο Πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Star στις Βρυξέλλες Θάνος Αθανασίου.  

 Ο Πρόεδρος του Eurogroup σημείωσε ότι έχει συχνά συναντήσεις για την προετοιμασία της κανονικής συνεδρίασης. Όσο για το αποτέλεσμα των συζητήσεων, σημείωσε πως θα ενημερώσει πρώτα τους ομολόγους του και μετά τον Τύπο, χωρίς να διευκρινίσει αν θα ληφθεί ή όχι απόφαση για επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα.

Λίγο νωρίτερα ο Βόφγκανγκ Σόιμπλε έλεγε πως "το θέμα της Ελλάδας δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, μην περιμένετε μια θεαματική συνεδρίαση, δεν θα μας απασχολήσει πολύ σήμερα" και ότι “οι ελληνικές αρχές πρέπει να τρέξουν να καταλήξουν καταρχήν σε μια συμφωνία με την τρόικα".

Από την άλλη, ο αρμόδιος Επίτροπος Μοσκοβισί σημείωσε πως όσο η καθυστέρηση παρατείνεται, τόσο παρατείνεται και η αβεβαιότητα για την ελληνικήν οικονομία, πως η κυβέρνηση οφείλει να "ενισχύσει την εφαρμογή του πρoγράμματος, ενώ ακόμα και αν γίνουν εκλογές σκοπεύει να συνεργαστεί με όποια κυβέρνηση προκύψει”.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top