Έκτακτη προπαρασκευαστική του Εurogroup συνάντηση, διεξάγεται αυτή την ώρα στο κτίριο του Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, μεταξύ των επικεφαλής των θεσμών που εποπτεύουν το ελληνικό πρόγραμμα, των προϊσταμένων τους και των ελληνικών αρχών.

Σύμφωνα με πηγή του ευρωσυστήματος που ενημέρωσε το STAR, στη συνάντηση μετέχουν ο Πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο επικεφαλής του Euroworking Group, Τόμας Βίζερ, ο Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, ο Γενικός Διευθυντής της DGECFIN Μάρκο Μπούτι, ο επικεφαλής της Κομισιόν στην τρόικα Ντέκλαν Κοστέλο, ο Πόουλ Τόμσεν, η Ντέλια Βελκουλέσκου από πλευράς ΔΝΤ, ο Κλάους Ρέγκλιγκ, ο Ρόλφ Στράους και ο Νικόλο Τζιαμαρόλι από τον ESM και ο Μπενουά Κερέ από την ΕΚΤ.

Την Ελλάδα εκπροσωπεί ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο επικεφαλής του σώματος οικονομικών εμπειρογνωμόνων Γιώργος Χουλιαράκης και η Υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Οι θεσμοί και οι εταίροι ζητούν από την ελληνική πλευρά διαβεβαιώσεις για την εκπλήρωση των προαπαιτούμενων για την ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, όπως περιγράφηκαν στην προηγούμενη συνάντηση της 20ης Φεβρουαρίου.

Πηγή του ευρωσυστήματος εκτιμά ότι η δέσμευση πρέπει να είναι πολύ ισχυρή αυτή τη φορά, ώστε να επιτραπεί η επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα.

του Θάνου Αθανασίου, Βρυξέλλες

Tags: