Ντάισελμπλουμ για Ελλάδα: Δεν βλέπω να προλαβαίνουμε το Eurogroup του Απριλίου!

Εξέφρασε την άποψη ότι ο ESM θα πρέπει να εξελιχθεί σε ένα Ευρωπαϊκό ΔΝΤ μεσομακροπρόθεσμα

Ντάισελμπλουμ για Ελλάδα: Δεν βλέπω να προλαβαίνουμε το Eurogroup του Απριλίου!

Την εκτίμηση ότι η τρέχουσα αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος διάσωσης δεν θα ολοκληρωθεί γρήγορα εξέφρασε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Δεν νομίζω ότι οι θεσμοί θα ολοκληρώσουν την αξιολόγηση πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup στη Μάλτα τον Απρίλιο», ανέφερε σχετικά ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών και πρόεδρος του Eurogroup.

Ο ίδιος σημείωσε σε συνέντευξή του στη FAZ πως εξακολουθεί να περιμένει το ΔΝΤ να αποφασίσει για ένα νέο πρόγραμμα, προσθέτοντας πως θα ήταν «καλοδεχόμενο» αν αυτό συνέβαινε μέχρι το καλοκαίρι.

Παράλληλα, ο Ντάισελμπλουμ εξέφρασε την άποψη ότι ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας θα πρέπει να μετεξελιχθεί σε μια ευρωπαϊκή εκδοχή του ΔΝΤ, αποκτώντας την τεχνική εμπειρογνωμοσύνη που μόνο το Ταμείο έχει αυτή τη στιγμή.: «Νομίζω πως θα είχε λογική το ταμείο διάσωσης της ευρωζώνης, ο ESM, να εξελιχθεί σε ένα Ευρωπαϊκό ΔΝΤ μεσομακροπρόθεσμα».

Εξάλλου, όπως είπε, «η ΕΚΤ αισθάνεται όλο και πιο άβολα στον ρόλο της στην τρόικα και δικαίως νομίζω», ενώ η ΕΕ «έχει άλλες σημαντικές εργασίες στις οποίες θα πρέπει να επικεντρωθεί».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top