Έξαλλος έγινε ο Ανδρέας Λοβέρδος, όταν έμαθε ότι η Όλγα Γεροβασίλη, δεν θα απαντούσε σε επίκαιρη ερώτησή του που κατέθεσε στη Βουλή, λόγω απουσίας της στο εξωτερικό, καθώς την είδε στα υπουργικά έδρανα να χειροκροτά τον Αλέξη Τσίπρα!

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατήγγειλε ότι η υπουργός ήταν στη Βουλή νωρίτερα και χειροκροτούσε τον Αλέξη Τσίπρα στην ομιλία του κατά την «Ώρα του Πρωθυπουργού», από τα υπουργικά έδρανα.

Σημερινό στιγμιότυπο από την "Ώρα του Πρωθυπουργού"

«Θα κοιτάξω τον κανονισμό να δω τι προβλέπεται όταν ψεύδεται υπουργός ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας. Είπατε πριν από λίγο και εξεπλάγην ότι η υπουργός δεν απαντά σε επίκαιρη ερώτηση, επειδή λείπει στο εξωτερικό. Όμως την είδα να κάθεται στα έδρανα προ ολίγου» είπε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Λοβέρδος και πρόσθεσε:

«Τη δικαιολογία την ψευδή την είχε δώσει και το γραφείο της εχθές και στο δικό μου το γραφείο»

«Με φοβάται η κα Γεροβασίλη; Ξέρω γιατί με φοβάται» επισήμανε.

«Να μας πει ο κος Βούτσης τι προβλέπεται. Είναι θεομπαίχτες κε Πρόεδρε και για τα μικρά και για τα μεγάλα θέματα, αλλά να μας κοροϊδεύουν με αυτόν τον τρόπο; Η Βουλή δεν πρέπει να το δεχτεί αυτό»

Μάλιστα όταν είδε συνεργάτη υπουργού να γελά την ώρα που μιλούσε, ξέσπασε περισσότερο:

«Κι εσύ να μην γελάς μεγάλε, είσαι εδώ γιατί συνοδεύεις υπουργό», του είπε, καλώντας τον υπουργό με τον συγκεκριμένο συνεργάτη να τον επαναφέρει στην τάξη.

«Να επαναφέρετε σε τάξη αυτό τον αυθάδη! Είσαι εδώ επειδή σε έχουν συνεργάτη και δεν έχεις κανένα δικαίωμα να φέρεσαι όπως στους φίλους σου! Ακούς; Να τον ανακαλέσετε σε τάξη… Όχι να μας κοροϊδεύουν και να μας δείχνουν ότι δεν μας ενδιαφέρει αν τους κοροϊδεύουν…».

Η απάντηση της Γεροβασίλη

Την έκπληξή τους δηλώνουν από το γραφείο της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη, σχετικά με τους ισχυρισμούς του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέα Λοβέρδου, στη Βουλή περί απουσίας της υπουργού από τη διαδικασία συζήτησης επίκαιρης ερώτησης.

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι η επίκαιρη ερώτηση (με αριθμό πρωτοκόλλου 506/20.2.2017) κατατέθηκε στις 20/2/2017 και υποβλήθηκε στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης στις 21/2/2017, ενώ ήταν γνωστό ότι η υπουργός θα απουσιάζει σε επίσημο ταξίδι στη Γεωργία, όπου θα είχε επίσημες συναντήσεις με τον πρωθυπουργό της εν λόγω χώρας, καθώς και την υπουργό Δικαιοσύνης, αρμόδια για θέματα διοικητικής μεταρρύθμισης. Ο αρχικός προγραμματισμός προέβλεπε επιστροφή της υπουργού στις 24/2/2017, ο οποίος εκτάκτως μεταβλήθηκε για το βράδυ της Πέμπτης, 23/2/2017.

Το γεγονός της απουσίας της υπουργού στο εξωτερικό έγινε γνωστό, σε επικοινωνία που είχε το γραφείο της υπουργού κ. Γεροβασίλη με το γραφείο του κ. Λοβέρδου και συμφωνήθηκε η επίκαιρη ερώτηση να μη συζητηθεί την Παρασκευή 24/2/2017 όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Νωρίτερα, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος επέκρινε την υπουργό, διότι ενώ ενημέρωσε τους συνεργάτες του ότι δεν θα απαντήσει στην ερώτησή του, καθώς θα απουσιάζει στο εξωτερικό, παρέστη στο Κοινοβούλιο κατά την Ώρα του Πρωθυπουργού.

Ο κ. Λοβέρδος διαμαρτυρήθηκε έντονα προς το προεδρείο της Βουλής, λέγοντας ότι «οι κυβερνώντες δεν μπορεί να θεωρούν την εθνική αντιπροσωπεία σπιτάκι τους ή αυλή τους και να μας κοροϊδεύουν, δείχνοντάς μας, παράλληλα, ότι δεν ενδιαφέρονται αν μας κοροϊδεύουν. Είναι θεομπαίχτες και για τα μικρά και τα μεγάλα θέματα».
 

Tags: