Μοσκοβισί: Το ΔΝΤ δεν πρόκειται να εγκαταλείψει το πλοίο

Tι είπε ο ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup

Αισιόδοξος για μία θετική σύσκεψη εμφανίστηκε νωρίτερα, ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Πιερ Μοσκοβισί, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.

«Υπάρχουν όλες οι παράμετροι, ώστε να επιτευχθεί μία συμφωνία για την επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα» έσπευσε να προσθέσει, εκφράζοντας την εμπιστοσύνη του για μία αίσια συζήτηση.

Οι διαβουλεύσεις, πρόσθεσε, αναμένονται εποικοδομητικές, και ελπίζω «τα κλιμάκια να επιστρέψουν το ταχύτερο δυνατό, εξέλιξη η οποία θα προλειάνει τον δρόμο για την επιτυχία του προγράμματος».

Στο ίδιο πλαίσιο, διαβεβαίωσε ότι «η Ελλάδα έχει κάνει πολύ μεγάλη πρόοδο και οι δημοσιονομικοί στόχοι έχουν επιτευχθεί».

«Οι Έλληνες πρέπει να δουν τα φως στο τούνελ της λιτότητας» επεσήμανε παράλληλα, και κατέστησε σαφές ότι «δεν τίθεται ζήτημα Grexit». Όπως είπε χαρακτηριστικά, «είναι παράλογο να μιλάμε για Grexit».

Όσον αφορά στη συμμετοχή του ΔΝΤ, διαβεβαίωσε πως το Ταμείο δεν πρόκειται να εγκαταλείψει το πλοίο, τονίζοντας ότι η επιστροφή των θεσμών θα περιλαμβάνει και το ΔΝΤ. «Όλοι οι θεσμοί πρέπει να είναι εκεί ώστε το πρόγραμμα να είναι στέρεο» σημείωσε, χαρακτηρίζοντας το Ταμείο πολύ σημαντικό εταίρο, που μας δίνει ασφάλεια και εμπιστοσύνη στο πρόγραμμα.

Καταλήγοντας, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την έκβαση της σημερινής συνεδρίασης, υπογραμμίζοντας την ανάγκη «να βρούμε τις παραμέτρους που θα μας οδηγήσουν στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top