Κ. Μακρή: Η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει την ποσοτική χαλάρωση και το φθηνό χρήμα

Η παραδοχή Σταθάκη ότι αναβάλλεται η ένταξη της Ελλάδας και η «ομπρέλα» όταν «βρέχει» ρευστότητα

Στις σημερινές δηλώσεις του υπουργού Περιβάλλοντος (και πρώην υπουργού Οικονομίας) Γιώργου Σταθάκη, σύμφωνα με τις οποίες η ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης των ομολόγων φαίνεται να  αναβάλλεται για… λίγο , λόγω της αδυναμίας επίτευξης συμφωνίας με τους εταίρους μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου, αναφέρθηκε η Κάτια Μακρή, στο σχόλιό της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα.         

Υπενθυμίζεται ότι με την ποσοτική χαλάρωση των ομολόγων μπορεί να παρασχεθεί ρευστότητα στην χειμαζόμενη ελληνική οικονομία, όπως συμβαίνει ήδη σε άλλες χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα QΕ. Την ίδια ώρα όμως η Ελλάδα «κρατά ομπρέλα»...     

 Η σχολιάστρια του Star υπενθύμισε την δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι  «στόχος είναι  η ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης» , στις 7/2/17, αλλά και ότι ασκούνται ήδη πιέσεις από άλλους εταίρους  στον Ντράγκι να «κόψει»  την ποσοτική χαλάρωση.

Όπως πρόσθεσε, το ερώτημα πλέον είναι: «Θα προλάβει η Ελλάδα το φθηνό χρήμα;».  

Κατέληξε στο σχόλιό της  η Κάτια Μακρή ότι η ελληνική οικονομία περιμένει ένα σήμα,  αλλά «αυτό το σήμα προς το παρών, είναι “μαύρος καπνός”, αντί για “λευκό καπνό” που περιμέναμε».  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top