Το σπίτι του στο Κολωνάκι άνοιξε ο Κώστας Ζουράρις, στην εκπομπή «Σπίτι μου Σπιτάκι μου» και μεταξύ άλλων, έπαιξε πιάνο, μίλησε για την ηλικία του, τη δήλωση του για την ελληνική γλώσσα και τα νησιά που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, τη μητέρα του, την κόρη του αλλά και για το ταλέντο του να λέει το φλυτζάνι!

Ο υφυπουργός Παιδείας αποκάλυψε την ηλικία του λέγοντας: «Έχω γεννηθεί 11 Ιουνίου του 1940. Νιώθω 76 ετών και 7 μηνών. Τα οστά μου πονούν παντού».

Ο ίδιος ανέφερε ότι ξυπνάει το πρωί γύρω στις 8, αναλόγως τι ώρα έχει κοιμηθεί το βράδυ και αναλόγως τι έχει διαβάσει. «Δεν πολυδιαβάζω Θουκυδίδη γιατί τον ξέρω απέξω» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς γιατί χρησιμοποιεί εξεζητημένες λέξεις στο λόγο του στη Βουλή κι αν το κάνει για λόγους εντυπωσιασμού, απαντά: «Εντελώς!».

«Η βάση μου είναι η Θεσσαλονίκη. Παίζω πιάνο, δεν έχω facebook και ανήκω στους ημιαναλφαβήτους. Δεν έχω διάθεση να αλλάξω» σημείωσε.

Για τη δηλώση που είχε κάνει ότι καλύτερα να χάσουμε μερικά νησιά παρά τη γλώσσα μας, επεσήμανε: «Το είδαμε. Όσοι πληθυσμοί ελληνικοί, τα τελευταία 3.000 χρόνια, οπουδήποτε υπήρχε ελληνισμός, έχασε ο πληθυσμός τη γλώσσα του, σε δυο τρεις γενιές, έχασε και τη συνείδηση της ταυτότητάς του. Θεωρώ τη δήλωση εξαιρετικά ευφυή».

Με θαυμασμό μίλησε για τη μητέρα του λέγοντας μεταξύ άλλων «Ήταν τόσο ωραία που λιποθυμούσες όταν την έβλεπες»

Για την κόρη του είπε: «Νιώθω ένοχος και μου εμπνέει φόβο, αν και έγινα παππούς τώρα».

Τέλος, παραδέχτηκε: «Έλεγα τρομερό φλιτζάνι αλλά έχω χρόνια να το κάνω».

Δείτε τη συνέντευξή του

Tags: