Βλέπει «φως» ο Μοσκοβισί: Δεν απέχει πολύ η ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης

Παραδέχθηκε όμως ότι ανησυχεί η Κομισιόν για την Ελλάδα και την θέση της στην Ευρωζώνη

Βλέπει «φως» ο Μοσκοβισί:  Δεν απέχει πολύ η ολοκλήρωση της β’  αξιολόγησης

«Φως» βλέπει στο ζήτημα της ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης,  ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε.  Πιερ Μοσκοβισί,

Ο Επίτροπος  εξέφρασε σήμερα την πεποίθηση ότι Αθήνα και θεσμοί δεν βρίσκονται μακριά από την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, κατά τη διάρκεια συζήτησης με  βουλευτές εθνικών κοινοβουλίων  και ευρωβουλευτές, με θέμα το ευρωπαϊκό εξάμηνο.

Ο κ.Μοσκοβισί τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει να φτάσει, με τις ελληνικές αρχές, το ταχύτερο δυνατό στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και πως επιθυμεί να λυθεί το θέμα του χρέους.

Ο ίδιος όμως παραδέχθηκε ότι η Ελλάδα αποτελεί θέμα ανησυχίας για την Επιτροπή, η οποία κάνει ό,τι μπορεί για να παραμείνει η χώρα στη ζώνη του ευρώ! «Είμαστε υπέρ της ακεραιότητας της ευρωζώνης», δήλωσε και τόνισε ότι πρέπει να βρεθούν σφαιρικές λύσεις. «Θέλουμε μια μεταρρυθμισμένη Ελλάδα με ανάπτυξη και απασχόληση» τόνισε ο Π. Μοσκοβισί.

Ο Επίτροπος τόνισε επίσης ότι η σύγκλιση των οικονομιών της ευρωζώνης είναι πολύ σημαντική για τη σταθερότητα και την ώθησή της και αναγνώρισε ότι υπάρχει πρόβλημα απόκλισης οικονομιών και γι' αυτό η Επιτροπή θέλησε να αντιμετωπίσει το θέμα των μακροοικονομικών ανισορροπιών.

Για να αντιμετωπιστούν αυτές οι ισορροπίες, είπε ο Π. Μοσκοβισί, η Επιτροπή καλεί τις χώρες που έχουν το περιθώριο στα δημόσια οικονομικά τους, όπως π.χ. η Γερμανία και η Ολλανδία, να το χρησιμοποιήσουν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top