Τα προσφυγόπουλα μέσα ή έξω από τα ΚΑΓΚΕΛΑ των σχολείων;

«Όσοι θέλουν να γκετοποιήσουν τα παιδιά των μεταναστών, στο τέλος χτίζουν φανατικούς εχθρούς για την κοινωνία και την πατρίδα»

Για τον τρόπο που ορισμένοι επιτήδειοι εκμεταλλεύονται τις εύλογες ανησυχίες των γονιών και τις επιφυλάξεις τους για την ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία μίλησε στο κεντρικό δελτίο του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα ο Πέτρος Μποτσαράκος.

«Όλοι όσοι είμαστε γονείς  πρέπει να δούμε ψύχραιμα και όχι επιφανειακά την ένταξη των παιδιών προσφύγων και μεταναστών στα σχολεία. Με δεδομένο τον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη  που απαιτείται απέναντι σε αυτά τα παιδιά, ας θέσουμε δυο βασικά ερωτήματα» είπε στο σχόλιό του ο δημοσιογράφος και προϊστάμενος του πολιτικού ρεπορτάζ του STAR και πρόσθεσε: «Τι είναι πιο  επικίνδυνο; Να πηγαίνουν τα παιδιά αυτά κανονικά στα σχολεία ή να περιθωριοποιούνται και αντί για γράμματα να μαθαίνουν  την παραβατικότητα έξω από τα κάγκελα του σχολείου;  Δηλαδή, πότε ένας γονιός νιώθει πιο ασφαλής για τα παιδιά του; Όταν τα προσφυγόπουλά  είναι μέσα στο σχολείο ή όταν βρίσκονται έξω από τα κάγκελα και επιδίδονται σε κάθε είδους παρανομία;».

Αναφερόμενος σε όσους εμφανίζονται «δήθεν» πιο πατριώτες από τους υπόλοιπους και ζητούν να μην πηγαίνουν τα πρσοφυγόπουλα στα σχολεία, είπε: «Είναι καλύτερα να πηγαίνουν τα προσφυγόπουλα σε παρασχολεία και παρασυναγωγές φανατικών που θα τους κάνουν ανθέλληνες ή αντιδυτικούς  φονταμεταλιστές ή να πηγαίνουν κανονικά  στο σχολείο και να ενσωματωθούν στο εκπαιδευτικό και το κοινωνικό σύστημα; Γιατί τελικά όσοι θέλουν να γκετοποιήσουν  τα παιδιά των μεταναστών, στο τέλος χτίζουν φανατικούς εχθρούς για την κοινωνία  και την πατρίδα».

«Μέσα στο σχολείο λοιπόν τα προσφυγόπουλα κι ας πιέσουμε το κράτος να κάνει καλά τη δουλειά του. Εμβόλια, ιατρικούς ελέγχους και χρηματοδότηση της εκπαίδευσης. Αυτό χρειαζόμαστε κι όχι κηρύγματα μίσους και φανατισμού μέσα στα σχολεία» κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top