Επίθεση της ΝΔ στην κυβέρνηση για «φάμπρικα διορισμών» στα hot spot

Αφορμή δημοσίευμα αλλά και οι σημερινές δηλώσεις Βίτσα

Επίθεση της ΝΔ στην κυβέρνηση για «φάμπρικα διορισμών» στα hot spot

Επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία  κατηγορούν για «φάμπρικα χιλιάδων διορισμών» στα hot-spots, εξαπέλυσαν ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιώργος Γεωργαντάς.

Αφορμή  το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», σύμφωνα με το οποίο  η κυβέρνηση διόρισε 2.500  στα hot spots, αλλά το 80% δεν «πατάει»,  όπως και οι  δηλώσεις σήμερα για το ζήτημα του αναπληρωτή υπουργού  Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα.

 «Ήδη έχουμε παρατηρήσει πως αυτό που καταγγέλλεται σε πολλές περιοχές είναι αλήθεια, δηλαδή ενώ προσλήφθηκαν μέσω των δήμων για τα κέντρα φιλοξενίας δεν πηγαίνουν όλοι στα κέντρα φιλοξενίας, κατά κύριο λόγο γιατί δεν υπάρχει μια οργανωμένη δομή για το πώς θα λειτουργήσουν στα κέντρα φιλοξενίας» παραδέχθηκε ο κ. Βίτσας, μιλώντας στον Σκάι.   

«Το θέμα δεν είναι πού κάθονται αλλά πού δουλεύουν και σε αυτό προσανατολιζόμαστε με τον Γιάννη το Μουζάλα και την Έφη την Αχτσιόγλου και την Ράνια την Αντωνοπούλου, για το πώς θα λυθεί»,  πρόσθεσε  αναπληρωτής  υπουργός.

Με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Βίτσα  τα στελέχη της ΝΔ υποστηρίζουν ότι  «ο εγχώριος και διεθνής διασυρμός που υφίσταται καθημερινά η χώρα μας στο προσφυγικό-μεταναστευτικό, εντείνεται διαρκώς»  και ότι «στις εικόνες ντροπής και στις καταγγελίες των διεθνών οργανισμών που έρχονται καθημερινά στο φως της δημοσιότητας, ήρθαν τώρα να προστεθούν και οι αποκαλύψεις για χιλιάδες διορισμούς που έχει κάνει η κυβέρνηση, με εικονικές θέσεις στα hot spot».

Οι τομεάρχες της ΝΔ ασκούν σκληρή κριτική στον κ. Μουζάλα και με αφορμή ερώτηση που είχαν καταθέσει τον Δεκέμβριο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ,  επισημαίνουν: «Για τον αρμόδιο υπουργό κ. Μουζάλα, για το κατάντημα αυτό, συνεχίζουν να ευθύνονται όλοι εκτός από αυτόν. Από τη μια του φταίει η αντιπολίτευση και το δήθεν σχέδιο «δολοφονίας χαρακτήρων» που έχει εκπονήσει εναντίον του. Από την άλλη, του φταίνε οι διεθνείς οργανισμοί, οι δήμαρχοι οι κάτοικοι και οι ξενοδόχοι της κάθε περιοχής. Άραγε, από σήμερα θα του φταίνε και οι «σύντροφοί» του, που - μόλις πρόσφατα - προστέθηκαν στον μακρύ κατάλογο των καταγγελλόντων;» .

Οι δύο τομεάρχες της ΝΔ, προτρέπουν τον κ. Μουζάλα «να αφήσει το παιχνίδι μεταθέσεων των δικών του ευθυνών» και «να ενεργήσει επιτέλους, έγκαιρα, ώστε η χώρα μας να μη χάσει, εξαιτίας της δικής του ανικανότητας και ανεπάρκειας, και τα χρήματα του ΕΣΠΑ».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top