Παράταση στην υποβολή πόθεν έσχες- Ψηφίστηκε στη Βουλή η τροπολογία

Πώς αιτιολόγησε την παράταση ο Δ. Παπαγγελόπουλος

Παράταση στην υποβολή πόθεν έσχες- Ψηφίστηκε στη Βουλή η τροπολογία

Παρατείνεται έως τις 13 Απριλίου 2017, η υποβολή των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης και των δηλώσεων οικονομικών συμφερόντων για το έτος 2016, μετά την ψήφιση από την Ολομέλεια της σχετικής τροπολογίας.

Υπέρ της παράτασης ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, οι ΑΝΕΛ και η Ένωση Κεντρώων, ενώ «παρών» ψήφισαν η Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ και το Ποτάμι.

Η παράταση της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων «πόθεν έσχες», κρίθηκε αναγκαία από το υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο κατέθεσε την τροπολογία, ενόψει της έκδοσης απόφασης του ΣτΕ επί της προσφυγής των Δικαστικών Ενώσεων κατά της υπουργικής απόφασης για ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης από τους δικαστές. Αντίστοιχη προσφυγή αναμένεται να καταθέσουν οι ιδιοκτήτες των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Μιλώντας στην Ολομέλεια, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ανέφερε -  απαντώντας στην παρατήρηση του εισηγητή της ΝΔ Χρ. Μουκώρου  ότι δεν χρειαζόταν τόσο μεγάλη παράταση, ότι το τρίμηνο αυτό της προθεσμίας κρίνεται ως εύλογος χρόνος ώστε να εκδοθεί και να καθαρογραφεί η απόφαση του ΣτΕ.  Ανέφερε επίσης ότι «τώρα τελευταία παρατηρούνται καθυστερήσεις στην καθαρογραφή των αποφάσεων».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top