Πρώτα ψήφισαν και μετά… «ξεψηφίζουν» το νόμο για τις offshore

O «νόμος- πρότυπο» τον Μάιο έγινε «έκτρωμα» τον Δεκέμβριο!

To γεγονός ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να αποσύρει την απαγόρευση της συμμετοχής βουλευτών (και συγγενών τους) σε οποιαδήποτε εταιρεία στο εξωτερικό σχολίασε η Κάτια Μακρή στο σημερινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα.  

Όπως υπενθύμισε,  τον  Μάιο του 2016 η κυβέρνηση έφερε μια ρύθμιση-πρόκληση που ουσιαστικά επέτρεπε τη συμμετοχή βουλευτών σε off shore εταιρίες, στα νησιά Κεϊμάν, τις Βερμούδες και  σε λοιπούς φορολογικούς παραδείσους.

«Έγινε μείζον θέμα , η αντιπολίτευση επιτέθηκε και η κυβέρνηση για να δείξει ότι δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί της έφερε ένα δρακόντειο νόμο που απαγορεύει  τη συμμέτοχη βουλευτών και των συγγενών τους σε οποιαδήποτε εταιρία ακόμη και στην ευρωπαϊκή ένωση. Δηλαδή ο μπατζανάκης ενός βουλευτή δεν μπορούσε να έχει ούτε σουβλατζίδικο στο Βούπερταλ!» τόνισε η δημοσιογράφος του Star.

Όπως επίσης υπενθύμισε, πολλοί λέγανε από τότε πως αυτό είναι παράλογο, γιατί αυτές δεν είναι off shore, είναι εταιρίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η κυβέρνηση όμως το ψήφισε, αναζητώντας εκείνες της ήμερες μια επικοινωνιακή ρεβάνς.

«Επτά μήνες μετά λοιπόν,  σκέφτονται να το …”ξεψηφίσουν”,  γιατί λένε τώρα ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει. Η  κυρία  Χριστοδουλοπούλου μάλιστα είπε στους δημοσιογράφους ότι είναι νόμος….έκτρωμα, και θα τον πάρουν πίσω , αν συμφωνήσουν και τα αλλά κόμματα» υπογράμμισε η Κάτια Μακρή.     

Η δημοσιογράφος του Star, κατέληξε στο σχόλιό της:

 «Τώρα, όπως όλοι καταλαβαίνουμε τα συμπεράσματα είναι δυο :

-Ότι νομοθετούν για τις εντυπώσεις της μιας μέρας. Και την δεύτερη μέρα αποδεικνύεται ότι έκαναν μια τρυπά στο νερό.

-Ότι επί τοις ουσίας δεν θέλουν να βρουν ένα τρόπο να επιβάλλουν το αυτονόητο. Δηλαδή ένας πολιτικός να μην μπορεί να έχει off shore. Kαι τώρα πάνε μια μπρός μια πίσω. Αλλά όποιος δεν θέλει να ζυμώσει,  δέκα μέρες κοσκινίζει». 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top