Πιτσιόρλας: Είναι δύσκολο το έργο μας, την έζησε την κατάσταση και ο Σαμαράς

Χαρακτήρισε σημείο καμπής την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης

Πιτσιόρλας: Είναι δύσκολο το έργο μας, την έζησε την κατάσταση και ο Σαμαράς

«Η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης είναι το σημείο καμπής που θα αλλάξει την ατζέντα» τονίζει ο Στέργιος Πιτσιόρλας σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό διαδικτυακός σταθμό Amagi.

«Σήμερα είμαστε ακόμα στην άχαρη συζήτηση των δημοσιονομικών και των μέτρων. Κακά τα ψέματα, όποιος κι αν είναι στην κυβέρνηση έχει ένα πολύ δύσκολο έργο. Το έζησε και ο κ. Σαμαράς. Αμέσως μετά θα μπούμε στη συζήτηση για το μοντέλο ανάπτυξης και εκεί θα κριθούν οι απόψεις όλων» προσέθεσε υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Ο κ. Πιτσιόρλας αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση πολύ μεγάλων έργων, τα οποία θα φανούν επενδυτικά το 2017: «Θα είναι κρίσιμη χρονιά για αλλαγή κλίματος. Σε λιμάνια, αεροδρόμια, σιδηροδρόμους, τουρισμό. Παρά τις δυσκολίες και την αβεβαιότητα, μπαίνουμε στο στάδιο υλοποίησης πολύ μεγάλων επενδυτικών προγραμμάτων».

Ο ίδιος είπε ότι αξιολόγηση πρέπει να κλείσει και πως ενόψει της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης αυξάνονται οι πιέσεις των δανειστών, σημειώνοντας πως «δεν είναι καλό να επενδύει κανείς πολιτικά στο αδιέξοδο της χώρας».

Αναφερόμενος στις διαφορετικές εκτιμήσεις ανάμεσα στη γερμανική πλευρά και το ΔΝΤ σχετικά με τους όρους για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, σημείωσε ότι είναι μια πραγματικότητα που πρέπει να την αντιμετωπίσουμε ως χώρα ενωμένοι: «Αν αποτύχει η κυβέρνηση να κλείσει την αξιολόγηση θα αποτύχει η χώρα».

Τέλος, ανακοίνωσε επίσης, ότι τον Ιανουάριο θα είναι έτοιμο το Διοικητικό Συμβούλιο του υπερταμείου.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top