Παυλόπουλος: «Ένα ταπεινό συγγνώμη για την αδυναμία της Πολιτείας στο κοινωνικό κράτος»

«Θα αντεπεξέλθουμε στην κρίση, θα επουλώσουμε τις πληγές μας» διαμήνυσε – Εξήρε τον ρόλο της Εκκλησίας

Συγγνώμη Παυλόπουλου για τις αδυναμίες του κράτους

«Ένα ταπεινό συγγνώμη»  ζήτησε  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος εκ μέρους της Πολιτείας,  κατά τα εγκαίνια του ανακαινισθέντος παιδικού σταθμού της Μητρόπολης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας «Ιωνική Αγωγή», «γιατί σ' αυτούς τους δύσκολους καιρούς, η ίδια, μέσα από την κρίση που μαστίζει τον τόπο μας, δεν μπορεί να προσφέρει για το κοινωνικό κράτος και τις υποδομές του εκείνα που είναι ο ρόλος της να προσφέρει».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε επίσης  για το κενό, το οποίο, «έχουν καλύψει τόσο η Εκκλησία, η οποία ως πνευματικός ταγός πορεύεται μέσα από τα κελεύσματα του Ευαγγελίου και την ορθόδοξη διδασκαλία της, όσο και η ελληνική οικογένεια, ως κύτταρο της κοινωνίας».   

Ο κ. Παυλόπουλος εξέφρασε  επίσης τις θερμές του ευχαριστίες στον κ. Σαμπάχ, «η χορηγία του οποίου αποδεικνύει πως όλοι οι λαοί του κόσμου οφείλουν να είναι αλληλέγγυοι γιατί όλη η ανθρωπότητα είναι μία ενότητα, καθ' όσον αφορά στην υπεράσπιση του ανθρώπου. ¨

Εξέφρασε  τέλος την προσδοκία του ότι «θα αντεπεξέλθουμε στην κρίση, θα επουλώσουμε τις πληγές μας» και ευχήθηκε σε  λίγο καιρό «η Πολιτεία να μπορεί να κάνει αυτό που της αναλογεί μόνη της, υπό τις ευλογίες και τις προσευχές της Εκκλησίας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top