Ο Αφγανός δολοφόνος και τα μοιραία πολιτικά λάθη του νόμου Παρασκευόπουλου

Πρώτη φορά αποφυλακίσεις χωρίς εξαιρέσεις

 Δεν είναι η πρώτη φορά που νομοθετούνται διατάξεις για την αποσυμφόρηση των φυλακών, είναι όμως η πρώτη φορά που δεν υπάρχουν οι απαιτούμενες εξαιρέσεις, όπως αποκαλύφθηκε και από την περίπτωση του Αφγανού δολοφόνου στη Γερμανία, ο οποίος είχε αποφυλακισθεί με περιοριστικούς όρους  (τους οποίους και παραβίασε) παρότι διέπραξε πριν λίγα μόλις χρόνια έγκλημα στην Ελλάδα (τραυματίζοντας σοβαρά μία κοπέλα).     

Όπως ανέφερε  ο Πέτρος Μποτσαράκος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, για τις επιπτώσεις που έχουν αυτές οι ρυθμίσεις,  βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις συνέπειες μιας διάταξης για την αποσυμφόρηση των φυλακών που θεσμοθέτησε η Νέα Δημοκρατία όταν υπουργός Δικαιοσύνης ήταν ο Χαράλαμπος Αθανασίου.

Όπως διευκρίνισε, υπήρχαν όμως εξαιρέσεις. Δεν μπορούσαν να αποφυλακιστούν καταδικασμένοι για τρομοκρατία, ανθρωποκτονίες, ληστείες και εγκλήματα  κατά της γενετήσιάς ελευθερίας. Αυτές οι εξαιρέσεις καταργήθηκαν από  τον ΣΥΡΙΖΑ επι υπουργίας Νίκου  Παρασκευόπουλου.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε αποφυλάκιση και νέο έγκλημα με τον νόμο Παρασκευόπουλου. Αυτή τη φορά όμως πήρε διαστάσεις διπλωματικής κόντρας μεταξύ Αθήνας και Βερολίνου και μάλιστα σε μια κρίσιμη στιγμή  καθώς αύριο ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με την καγκελάριο Μέρκελ. Και η υπόθεση αυτή όπως είναι φυσικό επιβαρύνει το κλίμα» τόνισε ο Π. Μποτσαράκος.  

Όπως συμπλήρωσε «το θέμα είναι ότι ο κ. Παρασκευόπουλος επιμένει ότι η διάταξη αυτή είναι σωστή  και δεν πρέπει να αλλάξει. Το ίδιο πιστεύει και ο διάδοχος του στο Υπουργείο Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής κι έτσι η διάταξη θα συνεχίσει να ισχύει ως τον Απρίλιο του 2017.  Συνεπώς,  δεν φταίνε  μόνο οι κακές συγκυρίες, κάτι κάνει λάθος και η ελληνική Πολιτεία και το χειρότερο είναι ότι δεν το αναγνωρίζει για να το διορθώσει».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top