Τζανακόπουλος : Η β’ αξιολόγηση θα κλείσει δίχως μέτρα

"Θα αποκατασταθούν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις", είπε στην πρώτη του αγόρευση στη Βουλή

Τζανακόπουλος για β αξιολόγηση

Διαβεβαιώσεις στη Βουλή ότι η β’ αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς την επιβολή νέων μέτρων και με την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων έδωσε από το βήμα του Κρατικού Προϋπολογισμού ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος και ταυτόχρονα στηλίτευσε ως «χυδαίες» τις αναφορές του γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη προς τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Τζανακόπουλος στην πρώτη του αγόρευση στη Βουλή υπό τη νέα του ιδιότητα εμφανίστηκε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης αλλά και ιδιαίτερα επικριτικός προς τη ΝΔ καταλογίζοντάς της ότι επιθυμεί τον «εκτροχιασμό» για να μπορεί να δικαιολογήσει "το σχεδιασμό της για ένα 4ο Μνημόνιο και σκληρή λιτότητα". Της καταλόγισε, μάλιστα, ότι αντιτάσσεται στην αποκατάσταση των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος αντέκρουσε μάλιστα τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι η στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων είναι προεκλογική. «Κρίνουν εξ’ ιδίων» ανέφερε και αντέτεινε ότι η στήριξη είναι μια ελάχιστη αίσθηση υποστήριξης που σήκωσαν το βάρος της κρίσης. Τόνισε, μάλιστα, ότι το εφάπαξ βοήθημα που ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σχέση με το «κοινωνικό μέρισμα» που διένειμε η κυβέρνηση Σαμαρά. «Τότε δεν μοιράστηκε κανένα πλεόνασμα αλλά η πολιτική επιλογή εκτροχιασμού του προϋπολογισμού με έντοκο γραμμάτιο. Σήμερα δεν διανέμονται ανύπαρκτοι πόροι αλλά η υπεραπόδοση των εσόδων» ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος.

Ο κ. Τζανακόπουλος καυτηρίασε παράλληλα τις αναφορές του Γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη ο οποίος χαρακτήρισε «περίγελο» τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με αναφορές σε «γκριμάτσες και παιδαριώδεις συμπεριφορές». Ειδικότερα ο κ. Τζανακόπουλος μίλησε για «χυδαίες ad hominem επιθέσεις» και κατηγόρησε τον κ. Αυγενάκη ότι «αναπαράγει τους γνωστούς λιβέλους της πιο σκοτεινής πλευράς του διαδικτύου».

Παράλληλα φωτογράφισε χωρίς να τους κατονομάσει όμως, τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο κατηγορώντας τους ότι  «εκβιάζουν με νηπιακό πείσμα μια αδύνατη και κωμικοτραγική ιστορική δικαίωση». Μάλιστα, χαρακτήρισε «φαντασιοπληξία το success story» της κυβέρνησης Σαμαρά και «εγκληματικό» το PSI. «Σταματήστε να πανηγυρίζετε μόνοι εσείς για το καταγεγραμμένο πια στη συλλογική μνήμη ως εγκληματικό PSI. Κανείς  δεν μπορεί να διαγράψει ή να δικαιολογήσει τη λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων την καταστροφή των μικροομολογιούχων, την εξαφάνιση των αποθεματικών των νοσοκομείων, την υποθήκευση των ελληνικών τραπεζών» είπε ο κ. Τζανακόπουλος σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top