Οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες βάζουν στο μικροσκόπιο το αυτοκίνητο της κόρης του διπλού Ρώσου πράκτορα

Το αυτοκίνητο που μετέφερε τη Γιούλια Σκριπάλ από το αεροδρόμιο του Χίθροου του Λονδίνου όταν έφτασε από τη Μόσχα, έχει μεταφερθεί στην εγκληματολογική υπηρεσία (Νέα ενημέρωση)

Το αυτοκίνητο που μετέφερε τη Γιούλια Σκριπάλ από το αεροδρόμιο του Χίθροου του Λονδίνου όταν έφτασε από τη Μόσχα, έχει μεταφερθεί  στην εγκληματολογική υπηρεσία για να γίνει φύλλο και φτερό από ειδικούς εμπειρογνώμονες.

Όπως αναφέρει η Daily Telegraph , τη Γιούλια Σκριπάλ παρέλαβε ο φίλος της οικογένειας Ρος Κασσίντι, που την μετέφερε στο Σάλσμπερι, εκεί που διέμενε ο πατέρας της Σεργκέι Σκριπάλ. Σύμφωνα με τον Κασσίντι, το αυτοκίνητο βρίσκεται στην εγκληματολογική υπηρεσία, ενώ εξετάζεται από τις μυστικές υπηρεσίες το ενδεχόμενο η νευροπαραλυτική ουσία να είχε τοποθετηθεί στις αποσκευές της Γιούλια.  

 

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, συνεχίζει να κατηγορεί τη Μόσχα για την δηλητηρίαση τόσο του πρώην Ρώσου διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ, όσο και της κόρης του Γιούλια, ενώ όπως δήλωσε και στο Skynews, "με βάση τα στοιχεία που διαθέτουμε δεν υπάρχει άλλο συμπέρασμα παρά μόνο πως η Ρωσία κρύβεται πίσω από το διπλό δολοφονικό χτύπημα. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν, αρνείται κάθε ανάμιξη της Μόσχας αναφορικά με το συμβάν, ενώ χαρακτηρίζει ως  ανοησίες τους ισχυρισμούς των Βρετανών αξιωματούχων.    

 

Η Τερέζα Μέι στην συνέντευξη που παραχώρησε για το ζήτημα αυτό, σχολίασε αναφορικά με την νευροπαραλυτική ουσία που χρησιμοποιήθηκε πως πρόκειται για χημική ουσία της ομάδας Νοβιτσοκ που φτιάχτηκε από Σοβιετικούς, ενώ ισχυρίστηκε πως η Ρωσία έχει αυτό προφίλ συμπεριφοράς στην Ευρώπη και πως η δηλητηριώδης ουσία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και σε άλλη χώρα.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top