Προκαλούν οι Σκοπιανοί! «F@ck Greece, οι Έλληνες είναι Τούρκοι»

Διαδηλώσεις σε Μελβούρνη και Σκόπια

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στα Σκόπια και στη Μελβούρνη ενάντια στις πρωτοβουλίες Ζάεφ για την αλλαγή του ονόματος της ΠΓΔΜ, με ακραία στοιχεία που παραβρέθηκαν σε αυτές να προβαίνουν σε απίστευτες προκλήσεις.

Την Κυριακή, χιλιάδες πολίτες της ΠΓΔΜ συγκεντρώθηκαν στο κέντρο των Σκοπίων, φωνάζοντας συνθήματα, όπως «Είμαστε Μακεδόνες» και κρατώντας σημαίες με τον ήλιο της Βεργίνας.

Το συλλαλητήριο διοργανώθηκε από το κίνημα «Είμαστε η Μακεδονία», το οποίο δεν στηρίζει την αλλαγή του ονόματος της FYROM.

Ανάλογες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης στις ΗΠΑ, τη Βρετανία, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, την Ολλανδία και τη Σουηδία.

Στη Μελβούρνη μάλιστα ακραία στοιχεία ξεπέρασαν κάθε όριο αναρτώντας ρατσιστικές επιγραφές και πανό με υβριστικά μηνύματα, ενώ κάποιοι από αυτούς έκαψαν και ελληνικές σημαίες.

Σκοπιανοί εθνικιστές ανήρτησαν πανό σε γέφυρες αυτοκινητοδρόμων της Μελβούρνης, αλλά και έξω από Ελληνορθόδοξες εκκλησίες τα οποία έγραφαν:

«Οι Έλληνες είναι Τούρκοι», «Γ***στε την Ελλάδα για την αδικία» και «Γ*****νοι ρατσιστές» .

Οι ίδιοι μάλιστα υποστήριξαν ότι έκαναν αυτές τις αναρτήσεις μετά από πρόκληση της ελληνικής πλευράς, καθώς αναρτήθηκε σε κτίριο σε κεντρικό δρόμο της Μελβούρνη αφίσα που έγραφε: «Η Μακεδονία είναι ελληνική».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top