Φορτηγό έπεσε πάνω σε πλήθος στην καρδιά της Βαρκελώνης:Πληροφορίες για νεκρούς-Δεκάδες τραυματίες

Ένοπλοι έχουν ταμπουρωθεί σε εστιατόριο-Οι πρώτες εικόνες απο το σημείο

Συναγερμός σήμανε πριν λίγο στη Βαρκελώνη, όταν ένα μικρό φορτηγό έπεσε με μεγάλη ταχύτητα πάνω στο πλήθος, στην La Rambla που είναι από τις πιο τουριστικές περιοχές. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για δυο νεκρούς και δεκάδες τραυματίες, ενώ η ισπανική αστυνομία το αντιμετωπίζει ξεκάθαρα ως τρομοκρατικό χτύπημα.

Κατά την ισπανική εφημερίδα El Pais, το βαν διένυσε 530 μέτρα παρασύροντας πεζούς, προτού σταματήσει την πορεία του.

 

ΦΩΤΟ ΑΠΟ BBC

 

Ισπανικά Μέσα Ενημέρωσης αναφέρουν μέχρι στιγμής ότι αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και πολλά ασθενοφόρα έχουν σπεύσει στο σημείο.

Η αστυνομία αυτή την ώρα καλεί τον κόσμο να μην πλησιάζει το σημείο και προχώρησε στο κλείσιμο του σταθμού του μετρό και του τρένου που βρίσκονται κοντά στην περιοχή.

Όπως μεταδίδει το BBC,  κόσμος και τουρίστες που βρίσκονταν στην περιοχή, αναζητούν καταφύγιο σε κοντινά μαγαζιά και καφετέριες, ενώ η αστυνομία ζητά από τους πολίτες να μην πλησιάζουν την περιοχή γύρω από την Placa Catalunya.

Η El Pais, αναφέρει ότι ο οδηγός του οχήματος αμέσως μετά διέφυγε με τα πόδια, και χάθηκε μέσα στο πλήθος. Αυτή την ώρα, βρίσκεται σε εξέλιξη ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι λίγα λεπτά αργότερα δύο ένοπλοι εισέβαλαν σε εστιατόριο στην πόλη, ωστόσο κανείς δεν μπορεί ακόμα να πει με σιγουριά αν τα δυο περιστατικά συνδέονται.

 

Σε συνεχή επαφή ο Ραχόι

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι δήλωσε ότι βρίσκεται σε συνεχή επαφή με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες έπειτα από την επίθεση στη Βαρκελώνη και χαρακτήρισε προτεραιότητα το να προσφερθεί φροντίδα στους ανθρώπους που έχουν τραυματιστεί.

Από τον Ιούλιο του 2016 τζιχαντιστές έχουν χρησιμοποιήσει οχήματα με τα οποία έπεσαν πάνω σε κόσμο σε επιθέσεις στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα τον θάνατο 100 και πλέον ανθρώπων στη Νίκαια, το Βερολίνο, το Λονδίνο και τη Στοκχόλμη.

 

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top