JPMorgan: «Το Λονδίνο μπορεί να ζητήσει να καθυστερήσουν οι διαδικασίες του Brexit»

Τα πάνω κάτω μετά το αποτέλεσμα των εκλογών

Η αβεβαιότητα είναι αυτή που κυριαρχεί πλέον στη Βρετανία μετά από τα χθεσινά εκλογικά αποτελέσματα που ανέδειξαν πρώτο κόμμα τους Συντηρητικούς της Μέι, δεν τους έδωσαν όμως την αυτοδυναμία στο κοινοβούλιο, εντείνοντας τους φόβους για πολιτική αστάθεια ενόψει και του Brexit.

Σήμερα η JP Morgan εκτίμησε πως το Λονδίνο θα ζητήσει από την ΕΕ να καθυστερήσουν οι διαδικασίες για το Brexit.

«Ίσως το πιο προφανές συμπέρασμα είναι ότι έχουν αυξηθεί σημαντικά οι πιθανότητες το Ηνωμένο Βασίλειο να χρειαστεί να ζητήσει να καθυστερήσει η διαδικασία για το Brexit, με δεδομένο ότι οι πολιτικές εξελίξεις διαταράσσουν την ήδη πιεσμένη χρονικά διαδικασία», επεσήμανε ο Μάλκομ Μπαρ, οικονομολόγος στην JPMorgan.

Με την εκτίμηση αυτή διαφώνησε ο ανταποκριτής του Economist στο Βερολίνο, Τζέρεμι Κλιφ, ο οποίος σημείωσε πως «οι ηγέτες της ΕΕ είναι απίθανο να καθυστερήσουν τις συνομιλίες του Brexit, ώστε να επιτρέψουν στη Βρετανία να διευθετήσει ποιος θα κυβερνά τη χώρα».

Από την άλλη όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά άφησε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Ψηφιακής Οικονομίας, Γκίντερ Έτινγκερ, ο οποίος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk τόνισε ότι αναμένει περισσότερη αβεβαιότητα στις διαπραγματεύσεις για το Brexit, μετά το αποτέλεσμα των βρετανικών εκλογών.

«Θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε αν οι διαπραγματεύσεις για το Brexit μπορούν να ξεκινήσουν στην ώρα τους, δηλαδή στις 19 Ιουνίου», είπε, επισημαίνοντας ότι ένας αδύναμος διαπραγματευτικά εταίρος από την πλευρά της Βρετανίας θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα κακό αποτέλεσμα.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top