Τραμπ: Κλείνει κατάμουτρα την πόρτα στους πρόσφυγες – Απαγορεύει την είσοδο στις ΗΠΑ!

Ακόμη κι αν πρόκειται για θύματα ένοπλων συγκρούσεων

Τραμπ: Κλείνει κατάμουτρα την πόρτα  στους πρόσφυγες – Απαγορεύει την είσοδο στις ΗΠΑ!

Αναστέλλεται το πρόγραμμα υποδοχής προσφύγων στις ΗΠΑ για τη μετεγκατάσταση θυμάτων ένοπλων συρράξεων, με διάταγμα που υπέγραψε ο Τραμπ, μία εβδομάδα αφότου ανέλαβε καθήκοντα προέδρου στις ΗΠΑ!

Το πρόγραμμα  είχε δημιουργηθεί με νόμο που ενέκρινε το Κογκρέσο το 1980, επί προεδρίας του επίσης Ρεπουμπλικανού Ρόναλντ Ρίγκαν και επέτρεψε σε περίπου 2,5 εκατ. ανθρώπους να βρουν άσυλο στις ΗΠΑ.

Ο  Τραμπ επικαλείται στο διάταγμά του «την προστασία του έθνους έναντι της εισόδου ξένων τρομοκρατών στις ΗΠΑ». Σύμφωνα με αυτό αναστέλλεται πλήρως το πρόγραμμα για τέσσερις μήνες,   ενώ «παγώνει»  για τουλάχιστον τρεις μήνες η είσοδος στις ΗΠΑ οποιουδήποτε πολίτη επτά μουσουλμανικών χωρών: του Ιράκ, του Ιράν, της Λιβύης, της Σομαλίας, του Σουδάν, της Συρίας και της Υεμένης.

Για  τους πρόσφυγες από τη Συρία απαγορεύεται η είσοδος με εξαίρεση μόνο ορισμένους χριστιανούς!

«Θέτω σε εφαρμογή νέα μέτρα ελέγχου για να μείνουν εκτός των ΗΠΑ οι ριζοσπάστες ισλαμιστές τρομοκράτες. Δεν τους θέλουμε εδώ», ανέφερε σε επίσημη τελετή στο Πεντάγωνο για την ανάληψη των καθηκόντων του νέου υπουργού Αμυνας, Τζέιμς Μάτις. «Θέλουμε να υποδεχόμαστε στη χώρα μας μόνον όσους θα την υποστηρίξουν και αγαπούν βαθιά τον λαό μας» υποστήριξε. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top