Επεισόδιο στη νήσο Ρω: Ο ελληνικός στρατός έχει φωτογραφίες και video από το τουρκικό ελικόπτερο

Το αποδεικτικό υλικό μετά την προκλητική πτήση το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα

Φωτογραφίες και στιγμιότυπα video από θερμική κάμερα που έχουν τραβηχτεί από το Καστελόριζο, δείχνουν ακριβώς την πορεία του ελικοπτέρου που προσέγγισε τη νήσο Ρω το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πυρά κατά τουρκικού ελικόπτερου στη νήσο Ρω: Συναγερμός στο Πεντάγωνο – «Θα σας ξεριζώσουμε τα δόντια» λέει ο Μπαχτσελί

TO XΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΣΟΒΑΡΟΥ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ:

 

Είναι βράδυ και οι στρατιώτες στο φυλάκιο της Ρω, ακούνε ένα ελικόπτερο πάνω από τα κεφάλια τους αλλά δεν το βλέπουν γιατί πετά με σβηστά τα φώτα, κατά παράβαση κάθε αεροπορικής δεοντολογίας, καθώς με αυτόν τον τρόπο μπορεί να προκληθεί ατύχημα.

Το τουρκικό ελικόπτερο πέταξε προκλητικά ενώ έπεσαν και προειδοποιητικές βολές, με την αντίδραση των ελληνικών δυνάμεων να είναι άμεση και αποτρεπτική.

Τόσο το ΓΕΕΘΑ όσο και το Μέγαρο Μαξίμου τονίζουν ότι το τουρκικό ελικόπτερο δεν παραβίασε ελληνικό εναέριο χώρο, αλλά κινούταν στον τουρκικό εναέριο χώρο κάτι που το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα δεν μπορούσαν να το ξέρουν οι Έλληνες στρατιώτες.

Να αναφέρουμε πάντως, πως σήμερα μετά το σοβαρό επεισόδιο στη Ρω, είχαμε πέντε παραβιάσεις που έγιναν από ένα ζευγάρι F-16, ένα αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου και από ένα ελικόπτερο.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top