Αλλοδαπός προσπάθησε να βιάσει ανήλικη στην Κόρινθο

Τα περιστατικά επιθέσεων αλλά και κλοπών είναι αλλεπάλληλα - Οι κάτοικοι λένε πως βρίσκονται στα όρια της απελπισίας

Παρά τρίχα γλίτωσε τον βιασμό μια μαθήτρια στην Κόρινθο. Στην περιοχή η εγκληματικότητα χτυπάει κόκκινο με τα περιστατικά κλοπών και επιθέσεων να είναι αμέτρητα. Ο Άρης Λάμπος  πήγε στην Κόρινθο και κατέγραψε με την κάμερα του STAR συγκλονιστικές μαρτυρίες.

Η 16χρονη μαθήτρια περπατούσε σε πεζόδρομο στην Κόρινθο όταν  ένας αλλοδαπός σύμφωνα με μαρτυρίες την άρπαξε πισώπλατα και προσπάθησε να τη βιάσει.

Για καλή τύχη της 16χρονης ένας περαστικός που βρισκόταν στον πεζόδρομο εκείνη τη στιγμή  άκουσε τις φωνές της και έσπευσε να τη βοηθήσει τρέποντας τον δράστη σε φυγή.

Τα περιστατικά επιθέσεων αλλά και κλοπών είναι αλλεπάλληλα

«Κατεβαίνουν από τον καταυλισμό εδώ στην Κόρινθο. Έχουν γίνει περιστατικά και κλεψίματος και πειράγματος και όλα αυτά»

«Μπαίνουν μέσα στα μαγαζιά, κλέβουν ό,τι βρούνε, μας απειλούν κιόλας. Την προηγούμενη φορά μια κοπέλα την είχαν απειλήσει με ένα κοφτάκι που έχουμε».

Ο καταυλισμός των ρομά  βρίσκεται στα  Εξαμίλια, λίγα  χιλιόμετρα  έξω από την Κόρινθο. Οι κάτοικοι λένε πως βρίσκονται στα όρια της απελπισίας.

«Λήστεψαν το σπίτι μου και σπίτια  γειτόνων γιατί είμαστε στη σειρά πολλά εξοχικά. Ζημιά; Τουλάχιστον 15.000 ευρώ»

Οι κάτοικοι στα Εξαμίλια λένε ότι πριν από λίγες μέρες μια ομάδα αγνώστων παραβίασε την πόρτα της εκκλησίας στην κεντρική πλατεία, μπήκε μέσα και έκλεψε ακόμα και τα τάματα.

«Δεν είμαστε όλοι το ίδιο, κάποιοι είναι χρήστες. Εδώ και σε μας έχουν σπάσει το αμάξι για να βγάλουν τον ήχο» λέει ένας ρομά.

Οι κάτοικοι πάντως δεν τολμούν να πάνε ούτε στο νεκροταφείο και ζητούν προστασία. Όπως λένε, συλλήψεις γίνονται όμως λίγες μέρες μετά, οι δράστες κυκλοφορούν και πάλι ελεύθεροι.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top