Ολική ανατροπή στις Πανελλήνιες! Τι αλλάζει στον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ

Τι θα γίνει τελικά με τις σχολικές εκδρομές

Η αντίστροφη μέτρηση για τις αλλαγές που έχει εξαγγείλει το υπουργείο Παιδείας για τον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας ξεκίνησε, αφού σύμφωνα με τον υπουργό, Κ. Γαβρόγλου το νέο σύστημα θα εφαρμοστεί πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2020.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, ο κ. Γαβρόγλου, αν και δεν μπήκε σε λεπτομέρειες, τόνισε ότι ο τρόπος εισαγωγής στα πανεπιστημιακά και τεχνολογικά ιδρύματα της χώρας θα είναι διαφορετικός με κυρίαρχη λογική ότι σημαντικό ρόλο θα παίζει ο βαθμός απολυτηρίου των μθητών.

Όπως είπε, φέτος οι υποψήφιοι θα εξεταστούν σε τέσσερα μαθήματα, τη Γλώσσα-Λογοτεχνία, την Ιστορία, τα Μαθηματικά και τη Βιολογία, σημειώνοντας ότι γίνεται ένα βήμα αποδραματοποίησης των εξετάσεων για να μην φορτωθούν οι μαθητές με μαθήματα διότι έχουν να ετοιμαστούν και για τις εισαγωγικές εξετάσεις.

Αναφορικά με τις μετεγγραφές τόνισε ότι θα ισχύσουν από το ερχόμενο εξάμηνο, υπό την προϋπόθεση ότι μέσα στο Φεβρουάριο, Μάρτιο θα ψηφιστούν οι σχετικές τροπολογίες.

«Οι μετεγγραφές θα γίνουν με οικονομικά κριτήρια και μόνο. Η εκπαίδευση είναι ένα κοινωνικό αγαθό και καμία οικογένεια δεν θα συντηρεί ένα σπίτι πέρα από το δικό της», είπε ο κ. Γαβρόγλου.

Ερωτηθείς για τις σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό που το υπουργείο αποφάσισε να καταργήσει, ο υπουργός Παιδείας αναρωτήθηκε για υπάρχουν τώρα αντιδράσεις γι’ αυτό το θέμα, καθώς όπως είπε, είναι μια υπουργική απόφαση που ελήφθη τον περασμένο Μάρτιο.

Διευκρίνισε μάλιστα ότι δεν απαγορεύεται καμία εκδρομή, αρκεί να υπάρχει σωστή οργάνωση με επίκεντρο πολιτιστικά και εκπαιδευτικά στοιχεία.

Τέλος για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, είπε ότι πρόκειται για ένα πρωτόγνωρο εγχείρημα, το οποίο θα γίνει αντίστοιχα και σε άλλες περιοχές της χώρας.

«Η δημιουργία αυτού του Πανεπιστημίου είναι αποτέλεσμα αξιολογήσεων και γίνεται προσπάθεια να εντάξουμε τα καλά τμήματα των ΤΕΙ στα Πανεπιστήμια. Θα υπάρχουν ενδιαφέρουσες συνέργειες τμημάτων των ΤΕΙ με τα Πανεπιστήμια», ανέφερε ο κ. Γαβρόγλου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top