Ολόκληρο οπλοστάσιο είχε ο επιχειρηματίας που πυροβόλησε στον αέρα μετά από έλεγχο εφοριακών

Στο ζαχαροπλαστείο και στο σπίτι του βρέθηκαν πιστόλια και σπαθιά

Ολόκληρο οπλοστάσιο είχε στην κατοχή του ο επιχειρηματίας από την Αγριά Βόλου, ο οποίος όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, πυροβόλησε στον αέρα μετά από έλεγχο που δέχθηκε από τρεις εφοριακούς, με αποτέλεσμα να συλληφθεί.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες αλλά και την ανακοίνωση της αστυνομίας, στο σπίτι του αλλά και στην επιχείρηση του (ένα ζαχαροπλαστείο), βρέθηκαν όπλα, σπαθιά και μεγάλο χρηματικό ποσό.

Έπειτα  από την έρευνα στο κατάστημά του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι με γεμιστήρα που περιείχε 5 φυσίγγια, πιστόλι κρότου με γεμιστήρα που περιείχε κάλυκα αβολίδωτου φυσιγγίου και 2 σπαθιά, τα οποία κατείχε παράνομα.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν:

  • πιστόλι με γεμιστήρα που περιείχε 6 φυσίγγια
  • 60 φυσίγγια
  • δύο κάλυκες φυσιγγίων
  • 13 αβολίδωτα φυσίγγιa τα οποία επίσης κατείχε παράνομα.
  • Βρέθηκαν ακόμα μεγάλο χρηματικό ποσό καθώς και χρυσές λίρες, τα οποία κατασχέθηκαν προκειμένου να διερευνηθεί η νομιμότητα της κατοχής τους και η τυχόν διάπραξη φορολογικών ή άλλων σχετικών οικονομικών παραβάσεων.
  • Επιπλέον, κατασχέθηκε κυνηγετική καραμπίνα με 25 φυσίγγια, την οποία ο 54χρονος κατείχε νόμιμα.

Ο συλληφθείς οδηγείται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Η «απάντηση» της Κ. Παπανάτσιου

Οι φορολογικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν κανονικά: το μήνυμα αυτό στέλνει η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, μετά το τελευταίο περιστατικό βίας κατά τη διάρκεια ελέγχου στο Βόλο.

«Αναφορικά με το νέο περιστατικό βίας και απειλών κατά εργαζομένων της  Υπηρεσίας Ερευνών Διασφάλισης Εσόδων (ΥΕΔΕ) κατά τη διάρκεια ασκήσεως των καθηκόντων τους, χθες στην περιοχή του Βόλου, οι φορολογικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν κανονικά, με τους ίδιους, εντατικούς ρυθμούς σε όλες της περιοχές της Ελλάδας και  στόχο την καταπολέμηση και πάταξη της φοροδιαφυγής», επισημαίνεται σε δήλωση της αρμόδιας υφυπουργού.

«Οι φορολογικές αρχές και οι εργαζόμενοί τους θα συνεχίσουν το έργο τους, όσο και αν κάποιοι επιμένουν σε τακτικές και αντιλήψεις του παρελθόντος, συνεχίζοντας να θεωρούν τη φοροδιαφυγή κανονικότητα.Τα αποτελέσματα των φορολογικών ελέγχων της καλοκαιρινής περιόδου θα είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους επιλέγουν να παρανομούν και σε όσους τους στηρίζουν και τους παροτρύνουν», καταλήγει η υφυπουργός Οικονομικών.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top