Πορεία διαμαρτυρίας έξω από την πρεσβεία της Γερμανίας πραγματοποίησαν Σύροι πρόσφυγες, διαμαρτυρόμενοι για την παραμονή τους στη χώρα μας και την καθυστέρηση που σημειώνεται στη μετάβασή τους στη Γερμανία.

Άνδρες, γυναίκες και παιδιά, κρατώντας πανό στα χέρια με συνθήματα στα γερμανικά ξεκίνησαν από το Σύνταγμα και με ενδιάμεση στάση στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατέληξαν στην πρεσβεία της Γερμανίας, διαμαρτυρόμενοι για τον περιορισμό στις οικογενειακές επανενώσεις προς τη Γερμανία.

«Τους τελευταίους μήνες, το γερμανικό κράτος δέχεται μόνο 70 άτομα το μήνα, ενώ μέχρι τον Απρίλη ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 400 με 500 άνθρωποι», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Μάλακ, 41 χρονών, η οποία έχει τον άνδρα και το παιδί της στη Γερμανία.

«Δυο χρόνια βρίσκομαι στην Ελλάδα και προσπαθώ να επανενωθώ με την οικογένειά μου, μόνο ταλαιπωρία, καθυστερήσεις και αποτέλεσμα μηδέν. Το ίδιο και οι άλλοι άνθρωποι που συγκεντρωθήκαμε εδώ σήμερα. Μπορεί να είναι πολιτικά παιχνίδια, λόγω των εκλογών το Σεπτέμβριο στη Γερμανία. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, είναι απάνθρωπο, γιατί παίζουν με τις ζωές μας», πρόσθεσε.

Tags: