Έλληνες αναρχικοί ΠΟΛΕΜΟΥΝ Τζιχαντιστές στη Ροζάβα της Συρίας!

Σε εγρήγορση οι υπηρεσίες ασφαλείας-Ο,τι μαθαίνουν στον ανταρτοπόλεμο, θέλουν να το εφαρμόσουν στην πατρίδα τους

Έλληνες αναρχικοί ΠΟΛΕΜΟΥΝ Τζιχαντιστές στη Ροζάβα

Αναρχικό στρατό εναντίον των Τζιχαντιστών έχουν δημιουργήσει Έλληνες αντιεξουσιαστές, οι οποίοι πολεμούν τον ISIS στο δυτικό Κουρδιστάν, και συγκεκριμένα στην «αναρχική γη» της Ροζάβα.

Όπως αναφέρει σε αποκλειστικό του δημοσίευμα ο «Ελεύθερος Τύπος»,  στην περιοχή αυτή που βρίσκεται στη βόρεια Συρία (και η οποία αυτονομήθηκε χάρη στη συνεχιζόμενη κουρδική εξέγερση), καταφτάνουν αναρχικοί από όλο τον κόσμο, προκειμένου να εκπαιδευτούν δίπλα σε έμπειρους αντάρτες και να πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος.

Ωστόσο αυτό που ξεχωρίζει στη Ροζάβα είναι η έντονη ελληνική αναρχική παρουσία. Αν και κατά καιρούς έφταναν πληροφορίες στις Αρχές ότι έχουν μεταβεί εκεί Έλληνες αναρχικοί, είναι η πρώτη φορά που έχουν τόσο έντονη δραστηριότητα.

Επαναστατικός Σύνδεσμος Διεθνιστικής Αλληλεγγύης (RUIS)

Η ομάδα αυτή έχει ιδρυθεί από Έλληνες αναρχικούς που είναι αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι το τέλος.

Στις φωτογραφίες που φέρνει στο φως ο «Ελεύθερος Τύπος», βλέπετε τους Έλληνες αναρχικούς μαχητές, να φορούν κουκούλες, στολές παραλλαγής και να κρατούν πολεμικά όπλα.

Στους τοίχους από πίσω τους γράφει:

«Από τη Ροζάβα μέχρι την Αθήνα, τα απελευθερωμένα εδάφη του αγώνα θα ματώσετε για να τα πάρετε. Αλληλεγγύη στις καταλήψεις». 

Σε άλλη φωτογραφία, που επίσης τραβήχτηκε στο δυτικό Κουρδιστάν, ανάμεσα σε μαχητές με καλάσνικοφ και ρουκετοβόλα, υπάρχει πανό που γράφει στα ελληνικά: «Ούτε βήμα πίσω».

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ Ο RUIS;

Όπως αναφέρεται σε κείμενο που έχει δημοσιευτεί στο Ίντερνετ, ο Επαναστατικός Σύνδεσμος Διεθνιστικής Αλληλεγγύης (RUIS) «οργανώθηκε από μία αφοσιωμένη ομάδα Ελλήνων. Εστειλαν μέλη να πολεμήσουν στη Ροζάβα αλλά επικεντρώθηκαν στα πρακτικά ζητήματα του αγώνα».

 Η πιο γνωστή οργάνωση αναρχικών στο δυτικό Κουρδιστάν είναι οι «Διεθνιστικές Επαναστατικές Λαϊκές Αντάρτικες Δυνάμεις» (IRPGF). Το παραπάνω μήνυμα αλληλεγγύης στις καταλήψεις, που απεικονίζεται στη φωτογραφία, συνυπογράφεται από το RUIS και το IRPGF.

ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ

Το εν λόγω φαινόμενο των μετακινήσεων Ελλήνων αναρχικών στη Συρία αλλά και η έντονη παρουσία και κινητικότητα τους στην περιοχή, έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των υπηρεσιών ασφαλείας. Και αυτό διότι σε κείμενα αναρχικών που πολεμούν εκεί διατυπώνεται η άποψη ότι οι πολεμιστές θα εκπαιδευτούν στον ανταρτοπόλεμο και στη συνέχεια θα μπορέσουν να εφαρμόσουν αυτά που έμαθαν στις πατρίδες τους.

«ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΦΑΣΙΣΜΟΥ»

Σε πρόσφατη συνέντευξή του μέλος του IRPGF, το οποίο δεν αναφέρει το όνομά του, εξηγεί τη διαφορετικότητα του αγώνα ενός αναρχικού που πολεμάει το Ισλαμικό Κράτος σε σχέση με έναν άλλον πολεμιστή:

«Η έμπνευση για τη δημιουργία του IRPGF οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, όμως δύο από τους σημαντικότερους ήταν η έλλειψη αναρχικής παρουσίας στο έδαφος της Ροζάβα και η επιθυμία να εισάγουμε στο κίνημα κάτι που δεν είχε εμφανιστεί μέχρι τότε. Ενα έδαφος ειδικά για τους αναρχικούς, για να ξεφύγουν από το κράτος, να εκπαιδευτούν στον ανταρτοπόλεμο και στο συμβατικό πόλεμο για τους δικούς τους ξεχωριστούς αγώνες όταν γυρίσουν στην πατρίδα τους, και να αποκτήσουν εμπειρία πώς λειτουργεί μια επανάσταση σε κοινωνικό επίπεδο (…). Προφανώς εμπλεκόμαστε σε επιχειρήσεις εναντίον του ISIS, οι στόχοι μας πάνε παραπέρα από το να τον νικήσουμε, να σταματήσουμε και να γυρίσουμε σπίτι. Πράγματι, πολεμάμε το φασισμό με όποια μορφή και να εμφανίζεται, όμως το κάνουμε χτίζοντας επίσης αναρχικές υποδομές στην περιοχή, οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα να έρθουν εδώ περισσότεροι αναρχικοί, να μάθουν και να προωθήσουν αναλόγως τους ξεχωριστούς τους αγώνες».

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η «ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΓΗ» ΤΗΣ ΡΟΖΑΒΑ

Όπως γράφει το Wikipedia, «από τότε που απέκτησε την αυτονομία της τον Νοέμβριο του 2013, θεωρείται ότι εκεί θεσπίστηκε ένα καθεστώς άμεσης δημοκρατίας. Οι Κούρδοι γενικά θεωρούν ότι το δυτικό Κουρδιστάν είναι ένα απο τα τέσσερα μέρη ενός μεγάλου Κουρδιστάν, που επίσης συμπεριλαμβάνει μέρη της νοτιοανατολικής Τουρκίας (βόρειο Κουρδιστάν), του βόρειου Ιράκ (νότιο Κουρδιστάν) και του δυτικού Ιράν (ανατολικό Κουρδιστάν). Ωστόσο η κυβέρνηση του δυτικού Κουρδιστάν και η κοινωνία του είναι πολυεθνικές».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top