Η Άγκυρα ΒΡΥΧΑΤΑΙ και ΑΠΕΙΛΕΙ μετά την απόφαση για τους Τούρκους- ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ στην Αθήνα

Το θέμα σχολίασε και ο ξένος τύπος

Με ψυχραιμία απαντά η Αθήνα στην οργισμένη αντίδραση της Άγκυρας, η οποία προκλήθηκε, μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου να μην εκδώσει τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς. Ο Τούρκος Πρόεδρος Τ.Ερντογάν κατηγορεί ανοιχτά την ελληνική Κυβέρνηση.

"Τους τηλεφώνησα μια ημέρα μετά την αυτομόληση και μου υποσχέθηκαν ότι θα μας τους παρέδιδαν σε 15 με 20 ημέρες. Όσο καθυστερεί η έκδοσή τους τόσο θα επηρεάζεται σαφώς η εμπιστοσύνη ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα", δήλωσε ο Ερντογάν.

Το Μέγαρο Μαξίμου απαντά ξεκάθαρα στον Τούρκο Πρόεδρο, λέγοντας ότι εμείς:  

"Καταδικάσαμε την απόπειρα πραξικοπήματος από την πρώτη στιγμή και υπογραμμίζουμε ότι οι υπαίτιοι του πραξικοπήματος δεν είναι ευπρόσδεκτοι στη χώρα μας. Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και σέβεται την αρχή της διάκρισης των εξουσιών και το Διεθνές Δίκαιο. Επίσης,οι αποφάσεις της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης είναι αυτονόητα δεσμευτικές". 

Είχαν προηγηθεί οι ευθείες απειλές του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών. «Αυτό δεν είναι μια νομική απόφαση. Αυτή είναι μια πολιτική απόφαση. H Ελλάδα προστατεύει και φιλοξενεί πραξικοπηματίες. Αξιολογούμε τι μπορούμε να κάνουμε,συμπεριλαμβανόμενης της ακύρωσης της συμφωνίας επανεισδοχής με την Ελλάδα», είπε ο κύριος Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Τις εξελίξεις σχολίασε και ο ξένος τύπος. «Τώρα αρχίζουν τα προβλήματα για την ελληνική κυβέρνηση - Η Αθήνα θα αντιμετωπίσει την οργή της Τουρκίας», έγραψε το Spiegel, ενώ η τουρκική εφημερίδα ΣΑΜΠΑΧ είχε τίτλο «ΑΠΟΦΑΣΗ – ΣΚΑΝΔΑΛΟ».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top