Ένταση με Τούρκους στα Ίμια – Συναγερμός στις Ένοπλες Δυνάμεις (φωτο)

Ελληνική και τουρκική Ακτοφυλακή πλησίασαν πολύ κοντά

Την ώρα που οι Τούρκοι πολιτικοί προκαλούν την ελληνική πλευρά σε μόνιμη βάση, ενώ οι παραβιάσεις στα σύνορα είναι καθημερινό φαινόμενο υπήρξε ένταση στα Ίμια.

Ειδικότερα, το πρωί της Πέμπτης, η ελληνική και η τουρκική ακτοφυλακή βρέθηκαν σε απόσταση αναπνοής. Μάλιστα, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ πλησίασαν τόσο που είχαν απόσταση… μόλις 50 εκατοστά.

Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, περίπου 10 Έλληνες ψαράδες ξεκίνησαν από την Κάλυμνο και τη Λέρο και πλησίασαν τα Ίμια. Μαζί τους κατέφτασε και η ελληνική ακτοφυλακή.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο «CNN Turk», οι Έλληνες ψαράδες προσπάθησαν να πετάξουν ένα σχοινί προς τις βραχονησίδες για να «δέσουν» τις βάρκες τους.

Στις 11:30 ήρθε από τη Λέρο ένα ελληνικό στρατιωτικό ελικόπτερο, πέταξε για λίγο πάνω από τις βραχονησίδες και μετά απομακρύνθηκε, ενώ μισή ώρα μετά ξεκίνησαν από το λιμάνι Τουργκούτ-ρέις της Τουρκίας δύο σκάφη του τουρκικού λιμενικού. Εκεί βρέθηκαν πολύ κοντά με τους Έλληνες και ευτυχώς δεν ευτυχώς η ένταση δεν πήρε μεγαλύτερη έκταση. 

Η «Χουριέτ» προβάλλει το θέμα με τίτλο: «Έλληνες ψαράδες στα Καρντάκ (Ίμια)» ενώ το «CNN Türk» αντίστοιχα: «Επικίνδυνη προσέγγιση στα Καρντάκ (Ίμια)».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top