Πως πάει στις πωλήσεις το νέο Ford Fiesta σε Ευρώπη και Ελλάδα

Και νέες εκδόσεις στο προσκήνιο

Πως πάει στις πωλήσεις το νέο Ford Fiesta σε Ευρώπη και Ελλάδα

Στις 20 Ευρωπαϊκές αγορές της Ford, το Fiesta είναι No. 1 στην κατηγορία του με μερίδιο 9,9% σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία από τα τέλη Ιανουαρίου, ενώ παρουσιάζει αύξηση πωλήσεων 3% το Φεβρουάριο συγκριτικά με πέρσι την αντίστοιχη εποχή. Οι πωλήσεις του Fiesta βοήθησαν την Ford Ευρώπης να κάνει το ισχυρότερο ξεκίνημα  της χρονιάς από το 2008, με συνολικές πωλήσεις 207.300 οχημάτων στις 20 Ευρωπαϊκές αγορές της τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.  Στην  Μεγάλη Βρετανία, το Fiesta διατηρεί την πρώτη θέση, με συνολικές πωλήσεις 5.201 μονάδων, και πωλήσεις λιανικής τέσσερις φορές περισσότερες σε σχέση με τον δεύτερο στην κατηγορία του.

Στην Ελλάδα, το δημοφιλές μικρό σχεδόν διπλασίασε τις πωλήσεις του τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο σε σύγκριση με τους αντίστοιχους μήνες της προηγούμενης χρονιάς σημειώνοντάς εντυπωσιακή αύξηση κατά 96,5%, αγγίζοντας τις 446 μονάδες. Από την πρώτη στιγμή που λανσαρίστηκε στην Ελληνική αγορά, το νέο Ford Fiesta κέρδισε την προσοχή του ειδικού τύπου αποκομίζοντας κολακευτικά σχόλια, αλλά και πολλά βραβεία. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ανακηρύχθηκε «Best Supermini» για το 2017 από την Ελληνική συντακτική ομάδα του περιοδικού Car & Driver, «Αυτοκίνητο της Χρονιάς» για το 2018 από τους 25 Έλληνες δημοσιογράφους που συμμετέχουν στο θεσμό και «Το Καλύτερο Αυτοκίνητο της Χρονιάς» για το 2018 από τους ίδιους τους αναγνώστες του περιοδικού Auto Τρίτη. «Η ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία του νέου Ford Fiesta οφείλεται τόσο στο πολύ καλό προϊόν, αλλά και στην προσπάθεια που έχουμε καταβάλει ώστε να το προσαρμόσουμε στην Ελληνική αγορά» τόνισε η Πέτρη Λογαρά, operations manager της Ford Motor Ελλάς.

Σημαντικές διακρίσεις έχει λάβει και στο εξωτερικό, έχοντας αποσπάσει μέχρι τώρα τις παρακάτω διακρίσεις:

•              Best Budget Car – Αυτοκίνητο της Χρονιάς για τις γυναίκες

•              Rally Car of the Year 2017 – Autosport Awards 2017

•              Best Supermini – BBC Top Gear Magazine Award, Ην.Βασίλειο

•              Car of the Year – Carbuyer.co.uk, Ην.Βασίλειο

•              Connected Car of the Year – 01Net, Γαλλία

•              Best User Experience – Diariomotor.com, Ισπανία

•              Eco Car of the Year, Small Car of the Year – Car of the Year, Λετονία

•              Best Supermini – Car of the Year Awards, Σκωτία

•              Fleet Car of the Year – Fleet Manager Association., Πολωνία

Με το ενδιαφέρον να κορυφώνεται ολοένα για το νέο Ford Fiesta,  η Ford ξεκινά σύντομα τη διάθεση των νέων εκδόσεων Fiesta Active και Fiesta ST. Με τον τρόπο αυτό διευρύνεται ακόμη περισσότερο η πλούσια γκάμα του νέου Ford Fiesta που θα απαριθμεί συνολικά 46 διαφορετικές εκδόσεις.

Βαγγέλης Γκούμας

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top