Στα μαύρα έχει ντυθεί ο ελληνικός αθλητισμός.

Ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής του πινγκ πονγκ, Νίκος Κωστόπουλος, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών έπειτα από σύντομη αλλά άνιση μάχη με τον καρκίνο.

Η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του, ενώ στους σημερινούς αγώνες της Α1 και της Α2 κατηγορίας, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του.

Ο Νίκος Κωστόπουλος γεννήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου 1951 στην Αθήνα. Ξεκίνησε το πινγκ πονγκ 15 ετών στη Χ.Α.Ν. Αθηνών.

Το 1969 αναδείχτηκε πρωταθλητής Ελλάδας στο απλό εφήβων, ενώ στις σεζόν 1968-69 και 1969-70 κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας με τον σύλλογό του. 

Στις αρχές της δεκαετίας του ’70 εντάχθηκε στον Παναθηναϊκό και κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής κατηγορίας την περίοδο 1974-1975 απέναντι στον πανίσχυρο εκείνα τα χρόνια Ολυμπιακό, το Κύπελλο Ελλάδας το 1972 κι έχει ως ορόσημο την εντυπωσιακή πορεία του 1974 μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης.

Υπηρέτησε επί σειρά ετών τα εθνικά χρώματα. Πρώτα ως αθλητής, με συμμετοχές σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στα μέσα της δεκαετίας του ’80 συνεργάστηκε για πρώτη φορά με την Ομοσπονδία ως προπονητής. Συνέχισε και σε σωματεία (όπως στον Τελαμώνα Σαλαμίνας και την Επιτραπέζια Αντισφαίριση Ταύρου) και στα μέσα της δεκαετίας του ’90 ανέλαβε ως επικεφαλής της Εθνικής ομάδας.

Μέσα στη 12ετή θητεία του πανηγύρισε μεγάλες επιτυχίες σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο, ενώ στο ίδιο διάστημα αλλά και σε προηγούμενα χρόνια, πέρασαν από τα χέρια του σπουδαίοι αθλητές, που έφτασαν ψηλά.

Ανάμεσα σε άλλες διακρίσεις, οδήγησε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στην 6η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 1997, στην 3η θέση στη Σούπερ κατηγορία του Ευρωπαϊκού Λιγκ το 2000 και στην 6η θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2007.

Ήταν στην τεχνική καθοδήγηση του Καλλίνικου Κρεάνγκα όταν πήρε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2002 και το χάλκινο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2003 στο απλό ανδρών.

 

Tags: