Σε κακή ψυχολογική κατάσταση το 19χρονο μοντέλο – Σε μια εβδομάδα η νέα ακρόαση στο Χονγκ Κονγκ

Η 7η Δεκεμβρίου είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για την Ειρήνη που κρατείται στις φυλακές

Δραματικές ώρες ζει το νεαρό μοντέλο που κρατείται στο Χονγκ Κονγκ. Ημέρα με την ημέρα συνειδητοποιεί σε πόσο δύσκολη θέση βρίσκεται. Η αυστηρή νομοθεσία τρομάζει την Ειρήνη και τους γονείς της.

Η 7η Δεκεμβρίου είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για τη 19χρονη Ειρήνη που κρατείται στις φυλακές του Χονγκ Κονγκ. Τότε έχει οριστεί η νέα ακρόαση στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο της Επαρχίας και θα κριθεί αν θα συνεχιστεί η κράτησή της. Το νεαρό κορίτσι και οι γονείς του στη Λέσβο ελπίζουν από την έρευνα των τοπικών αρχών  αλλά και της Interpol να βρεθούν στοιχεία για το διεθνές κύκλωμα ναρκωτικών ικανά να ελαφρύνουν τη θέση της.

Η Ειρήνη είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση. Άλλωστε Τώρα αρχίζει να συνειδητοποιεί πόσο δύσκολη είναι η θέση στην οποία έχει βρεθεί. Μετά τη χθεσινή απόρριψη του αιτήματος να αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση η απογοήτευσή της είναι ακόμη μεγαλύτερη.

«Έχει τη δυνατότητα να δηλώσει την ενοχή της και να έχει ευνοϊκότερη μεταχείριση, δηλαδή μικρότερη ποινή» δήλωσε ο δικηγόρος Παύλος Σαράκης και πρόσθεσε:

«Εάν αρνηθεί την ενοχή της, τότε θα οδηγηθεί σε ένα δικαστήριο από ενόρκους και μπορεί να της επιβληθεί η εσχάτη των ποινών».

Την αγωνία της ίδιας και της οικογένειάς της επιτείνει το ιδιαίτερα αυστηρό νομικό καθεστώς που ισχύει για υποθέσεις ναρκωτικών. Στην Κίνα εξακολουθεί να ισχύει η θανατική ποινή. Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο του κόσμου είναι αποκαλυπτικές.

Πριν από δύο ημέρες δικαστήριο στη Νότια Κίνα καταδίκασε τρεις εμπόρους ναρκωτικών σε θάνατο μπροστά σε 1.000 ανθρώπους, ανάμεσα στους οποίους ήταν και μαθητές. Το δικαστήριο έγινε σε ανοιχτό χώρο, καθώς οι Κινέζοι θεωρούν ότι πρόκειται για πράξη παραδειγματισμού και με αυτό τον τρόπο θα περιοριστεί το εμπόριο ναρκωτικών.

Τον περασμένο Ιούνιο 13 έμποροι ναρκωτικών καταδικάστηκαν σε θανατική ποινή και οι οκτώ εκτελέστηκαν αμέσως μετά την απόφαση. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top