Τελευταία εξέλιξη: Η δικηγόρος του αγγειοχειρουργού που ομολόγησε ότι σκότωσε τη Ντιάνα μέσα στο Ιπποκράτειο στο star.gr

"Να σταματήσουμε να μιλάμε για φόνους κι εκ προθέσεως δολοφονίες"

Τελευταία εξέλιξη: Η δικηγόρος του αγγειοχειρουργού που ο

Πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να χαρακτηρίσουν την ομολογία του 38χρονου κατηγορούμενου αγγειοχειρουργού, μιλώντας για «αλλαγή πλεύσης» και «αντίθετη υπερασπιστική γραμμή», μετά την πολυσυζητημένη ομολογία του για τον θάνατο της 36χρονης Ντιάνας. Όπως είπε ο κατηγορούμενος, η 36χρονη μητέρα 3 παιδιών πέθανε στα χέρια του κι ότι πρόκειται για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Το star.gr, αφού επικοινώνησε με τη δικηγόρο της οικογένειας του θύματος, μίλησε και με τη δικηγόρο του κατηγορούμενου γιατρού, κα Βασιλική Μαρινάκη, για να μάθει ποια γραμμή θα ακολουθηθεί από εδώ και στο εξής.

«Δεν είναι αλλαγή πλεύσης, είναι η αλήθεια» λέει η κα Μαρινάκη, απαντώντας στους χαρακτηρισμούς. «Μετά από σκέψη και πίεση δική μας, αποφάσισε να τα πει την αλήθεια, να πει ακριβώς τι συνέβη. Ο λόγος που δεν το κατέθεσε από την αρχή ήταν ότι δεν ήθελε να εκθέσει την κλινική, γιατί κατά κόρον γίνονταν επεμβάσεις με αναισθητικά, χωρίς την παρουσία αναισθησιολόγου».

Όπως εξηγεί η δικηγόρος, ο γιατρός έπρεπε να πει την αλήθεια, γιατί από ένα σημείο και μετά, η υπόθεση δεν αφορά μόνο την κλινική, αλλά  τον ίδιο. «Πρέπει να σώσει τον εαυτό του. Δεν έγινε καμία καθοδήγηση από μένα για να αλλάξει η πλεύση της υπεράσπισης».

Όσον αφορά τις «αντιφάσεις» για τις οποίες πολλοί κατηγορούν τον αγγειοχειρουργό, η κα Μαρινάκη μιλάει για «λάσπη». «Δεν ακούγεται από πουθενά το ότι η τοξικολογική και η ιατροδικαστική έκθεση αποκλείουν τον δόλο και την ανθρωποκτονία εκ προθέσεως. Στην ουσία, οι εκθέσεις μιλάνε για ανθρωποκτονία εξ’ αμελείας. Πλέον, δηλαδή, μιλάμε για πλημμελήματα. Αυτή είναι η ουσία. Ο κατηγορούμενος δεν έπεσε σε καμία απολύτως αντίφαση. Όλα όσα κατέθεσε είναι απολύτως συμβατά με τα ευρήματα. Απολύτως συμβατά! Το να μπω στη διαδικασία να τα εξηγήσω ένα ένα, το θεωρώ απαράδεκτο! Όπως απαράδεκτες θεωρώ και τις γενικότητες».

Ποιο είναι, τώρα, το επόμενο βήμα; «Ο πελάτης μου δεν έχει κάτι να περιμένει, πλην του δικαστηρίου. Δεν θα καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης, γιατί δεν έχει περαιωθεί ακόμα η ανάκριση. Όσο η κα ανακρίτρια ψάχνει, τόσο βρίσκει πράγματα υπέρ μας. Και η τοξικολογική και η ιατροδικαστική εξέταση δείχνουν πλημμελήματα. Ας ψάξει παραπάνω, να προστεθούν κι άλλα στοιχεία, να εδραιωθεί ακόμα περισσότερο το πλημμέλημα και να σταματήσουμε να μιλάμε για φόνους και για εκ προθέσεως δολοφονίες, που δεν υπάρχουν».

Τέλος, το star.gr επικοινώνησε, ως όφειλε, με το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, για τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου περί αναισθησιολόγων, αλλά δεν έλαβε καμία απολύτως απάντηση.

 

Μαρία Ανδρικάκη

m.andrikaki@star.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top