Σαν σήμερα το 2000 μπήκε στη ζωή μας το μετρό

Διευκόλυνε τη ζωή πολλών ανθρώπων

Το 2000 μπήκε στη ζωή μας το μετρό

Σαν σήμερα στις 29 Ιανουαρίου του 2000 μπήκε στη ζωή μας το μετρό, το οποίο διευκόλυνε τη ζωή πολλών ανθρώπων, αφού είναι ένα μέσο γρήγορο και οικονομικό.

Πρωθυπουργός ήταν ο Κώστας Σημίτης που μαζί με το υπουργείο Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων επέτρεψαν στον κόσμο να κυκλοφορήσει εκείνη τη μέρα χωρίς να πληρώσει εισιτήριο.

Όταν πρωτοξεκίνησε, το μετρό οι γραμμές ήταν τελείως διαφορετικές από αυτές που είναι σήμερα. Τότε η αφετηρία της κόκκινης γραμμής δεν ξεκινούσε από το Ελληνικό και κατέληγε στην Ανθούπολη όπως σήμερα αλλά από τα Σεπόλια και κατέληγε στο Σύνταγμα.

Λίγους μήνες μετά επεκτάθηκε έως τη στάση- Δάφνη.

Όσον αφορά τη μπλε γραμμή τότε ξεκινούσε από το Πεντάγωνο και κατέληγε στο Σύνταγμα, ενώ τέσσερα χρόνια αργότερα έκανε τη διαδρομή Μοναστηράκι- Αεροδρόμιο. Το κόστος του εισιτηρίου είναι 250 δραχμές. Οι εργασίες για τη δημιουργία του κράτησαν 8 χρόνια και το μετρό θεωρείται πλέον το πιο σημαντικό έργο υποδομής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top