Στη Βουλή αύριο ο νέος νόμος για τα αυθαίρετα - Ποιοι θα πληρώνουν μειωμένα πρόστιμα

Τι θα ισχύσει για τις 100 δόσεις για την αποπληρωμή του προστίμου

Μειωμένα πρόστιμα για τα αυθαίρετα αναμένεται να πληρώνουν οι ευθαπείς ομάδες σύμφωνα με τον νέο νόμο του Υπουργείου Περιβάλλοντος, ο οποίος θα ψηφιστεί αύριο στη Βουλή.

Σύμφωνα με τον εν λόγω νόμο, οι μακροχρόνια άνεργοι θα πληρώνουν το 30% του προστίμου, ενώ οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης θα πληρώνουν το 20%.

Μάλιστα όσοι κατεδαφίσουν αυτοβούλως το αυθαίρετο τους απαλλάσσονται από τα υψηλά πρόστιμα. Συγκεκριμένα, δεν θα πληρώσουν ολόκληρο το πρόστιμο, αλλά μόνο 500 ευρώ. Αυτή η ρύθμιση, ωστόσο, δεν θα ισχύσει για τις λυόμενες κατασκευές και αυτό για να μην παρατηρηθούν φαινόμενα όπου κάποιος πάει για παράδειγμα σε μια παραλία, χτίζει λυόμενη κατοικία τον Μάιο, την γκρεμίζει τον Οκτώβριο και… την γλιτώνει επί της ουσίας με 500 ευρώ.

Τέλος, ισχύουν ακόμα οι 100 δόσεις για την αποπληρωμή του προστίμου, όπως επίσης και οι εκπτώσεις σε όσους ανήκουν στον παλιό νόμο και αποφασίσουν να μεταπηδήσουν στον καινούργιο. 

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top