Αγορά ακινήτων: Στα αζήτητα τα νεόδμητα και όσα έχουν επιφάνεια πάνω από 110 τ.μ.!

Μηδενικό το ενδιαφέρον για τα οικόπεδα – Αναλυτικά οι τιμές πώλησης σε 84 περιοχές

Αγορά ακινήτων: Στα αζήτητα τα νεόδμητα και όσα έχουν επιφάνεια πάνω από 110 τ.μ.!

Στα αζήτητα έμεινε και το 2012 η συντριπτική πλειοψηφία των νεόδμητων κατοικιών αλλά και όσων έχουν επιφάνεια πάνω από 110 τετραγωνικά μέτρα.

Σχεδόν 9 στους 10 (85%) αγοραστές ακινήτων προτίμησαν παλαιά, ηλικίας 5 ετών και πάνω, σε μια προσπάθεια να μειώσουν το κόστος, ακόμη κι αν μιλάμε για σπίτια που έχουν κτιστε�� πριν το 1970.

Παράλληλα, σχεδόν 8 στους 10 (77%) προτιμούν μικρές και μεσαίες κατοικίες (έως 110 τμ.), ενώ ελάχιστο είναι πλέον το ενδιαφέρον για απόκτηση αγροτεμαχίου/οικοπέδου ή επαγγελματικού ακινήτου.

Αυτά είναι τα βασικά συμπεράσματα της ετήσιας έρευνας που πραγματοποίησε το δίκτυο κτηματομεσιτικών γραφείων, RE/MAX, το οποίο βλέπει φως στο τούνελ της κτηματαγοράς στο τέλος του 2013, εφόσον εδραιωθεί το αίσθημα ασφάλειας για την οικονομία, εξορθολογιστούν οι αντικειμενικές αξίες και μειωθεί ο φόρος μεταβίβασης και «ξεπαγώσει» η στεγαστική πίστη μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Σύμφωνα με την έρευνα, ο 2012 οι μέσες τιμές των μεταχειρισμένων/παλαιών ακινήτων ήταν κατά 13% χαμηλότερες σε σχέση με το 2011 ενώ των νέων/νεόδμητων κατά 9%.

Δείτε στις φωτογραφίες αναλυτικά τις τιμές σε 84 περιοχές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα…

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top