Αγορά ακινήτων: Στα αζήτητα τα νεόδμητα και όσα έχουν επιφάνεια πάνω από 110 τ.μ.!

Μηδενικό το ενδιαφέρον για τα οικόπεδα – Αναλυτικά οι τιμές πώλησης σε 84 περιοχές

Στα αζήτητα έμεινε και το 2012 η συντριπτική πλειοψηφία των νεόδμητων κατοικιών αλλά και όσων έχουν επιφάνεια πάνω από 110 τετραγωνικά μέτρα.

Σχεδόν 9 στους 10 (85%) αγοραστές ακινήτων προτίμησαν παλαιά, ηλικίας 5 ετών και πάνω, σε μια προσπάθεια να μειώσουν το κόστος, ακόμη κι αν μιλάμε για σπίτια που έχουν κτιστε�� πριν το 1970.

Παράλληλα, σχεδόν 8 στους 10 (77%) προτιμούν μικρές και μεσαίες κατοικίες (έως 110 τμ.), ενώ ελάχιστο είναι πλέον το ενδιαφέρον για απόκτηση αγροτεμαχίου/οικοπέδου ή επαγγελματικού ακινήτου.

Αυτά είναι τα βασικά συμπεράσματα της ετήσιας έρευνας που πραγματοποίησε το δίκτυο κτηματομεσιτικών γραφείων, RE/MAX, το οποίο βλέπει φως στο τούνελ της κτηματαγοράς στο τέλος του 2013, εφόσον εδραιωθεί το αίσθημα ασφάλειας για την οικονομία, εξορθολογιστούν οι αντικειμενικές αξίες και μειωθεί ο φόρος μεταβίβασης και «ξεπαγώσει» η στεγαστική πίστη μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Σύμφωνα με την έρευνα, ο 2012 οι μέσες τιμές των μεταχειρισμένων/παλαιών ακινήτων ήταν κατά 13% χαμηλότερες σε σχέση με το 2011 ενώ των νέων/νεόδμητων κατά 9%.

Δείτε στις φωτογραφίες αναλυτικά τις τιμές σε 84 περιοχές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top