Μία λαχταριστή τάρτα λεμόνι έφτιαξε ο Χρήστος Μοίρας στην εκπομπή Breakfast@Star. Ο σεφ έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.
Για τη βάση
• 220 γρ. μπισκότα
• 70 γρ. ζάχαρη άχνη
• 110 γρ. λιωμένο βούτυρο
Για τη γέμιση λεμονιού
• 3 αβγά
• 150 γρ. ζάχαρη
• 120 ml χυμό λεμονιού
• Ξύσμα από 1 λεμόνι
• 100 ml κρέμα γάλακτος
Για την σαντιγί
• 200 ml κρέμα γάλακτος
• 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
• 1 βανίλια (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Για τη βάση θρυμματίζουμε τα μπισκότα σ’ ένα μπολ και προσθέτουμε τη ζάχαρη μαζί με το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα και το απλώνουμε σε μια ταρτιέρα, πιέζοντας καλά τον πάτο και τα τοιχώματα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 6 λεπτά και την αφήνουμε να κρυώσει.
Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη γέμιση λεμονιού. Σ’ ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύοντας καλά. Έπειτα, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε τη γέμιση πάνω από τη βάση και ψήνουμε για 20 - 25 λεπτά στους 180°C μέχρι να «σφίξει» η γέμιση. Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει εντελώς.
Για την σαντιγί: Χτυπάμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη και τη βανίλια (αν θέλουμε) μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές. Πριν σερβίρουμε απλώνουμε τη σαντιγί πάνω από τη τάρτα.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.