Φτιάξτε τα πιο νόστιμα λαζάνια με σπανάκι

Η σούπερ συνταγή του Μοίρα στο Breakfast@Star

Αν είστε μακαρονάδες αυτή η συνταγή που έφτιαξε ο Χρήστος Μοίρας στην εκπομπή Breakfast@Star θα σας ξετρελάνει. 

Πώς να φτιάξεις το πιο νόστιμο κοτόπουλο στη λαδόκολλα

Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής, ετοίμασε νόστιμα λαζάνια με σπανάκι και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.

Σου αρέσει το κοτόπουλο; Δες μερικές πρωτότυπες συνταγές

Υλικά της Συνταγής 

· 500 γρ. φρέσκο σπανάκι (ή κατεψυγμένο)
· 1 πακέτο φύλλα λαζάνια
· 400 γρ. τυρί ρικότα ή ανθότυρο
· 200 γρ. φέτα
· 200 γρ. μοτσαρέλα ή γραβιέρα
· 2 αβγά
· 2 κ. σ. ελαιόλαδο
· 1 κρεμμύδι
· 2 σκελίδες σκόρδο
· 1 κ. γλ. μοσχοκάρυδο
· 400 ml σάλτσα ντομάτας ή πελτέ ντομάτας
· Αλάτι
· Πιπέρι

Εκτέλεση της Συνταγής

Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σπανάκι και το σοτάρουμε μέχρι να μαραθεί (αν χρησιμοποιούμε φρέσκο). Αν είναι κατεψυγμένο, απλώς το ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθεί καλά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
Σ’ ένα μπολ, ανακατεύουμε το ανθότυρο τη φέτα και τα αβγά. Προσθέτουμε το μείγμα του σπανακιού και ανακατεύουμε καλά.
Σ’ ένα πυρίμαχο σκεύος απλώνουμε στη βάση του λίγη σάλτσα ντομάτας. Στρώνουμε από επάνω τα φύλλα λαζάνια (προαιρετικά, τα βράζουμε για λίγα λεπτά, αν τα λαζάνια μας δεν είναι προψημένα). Προσθέτουμε μια στρώση από το μείγμα σπανακιού και τυριών και μετά άλλη μια στρώση σάλτσας ντομάτας. Επαναλαμβάνουμε με τα λαζάνια, τη γέμιση σπανακιού και τη σάλτσα μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Ολοκληρώνουμε με φύλλα λαζάνια και σάλτσα ντομάτας.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με την γραβιέρα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35 - 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να ψηθούν τα λαζάνια. Αφήνουμε για 10 λεπτά πριν τα κόψουμε και σερβίρουμε.

Δείτε το Breakfast@Star 


 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top