Σουφλέ ζυμαρικών κοκκινιστό με κοτόπουλο

Το σουφλέ…αλλιώς!

Αν σας αρέσει το σουφλέ αλλά έχετε βαρεθεί να το τρώτε στην κλασική του μορφή, σίγουρα η συνταγή που έδωσε στους τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@star ο Σταύρος Βαρθαλίτης θα σας συναρπάσει. 

Σουφλέ με τορτελίνια, σπανάκι και κρέμα τυριών

Ο σεφ έφτιαξε σουφλέ κοκκινιστό με κοτόπουλο και έδειξε βήμα- βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.

Υλικά για σουφλέ ζυμαρικών

· 4 κ.σ. ελαιόλαδο
· 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
· 2 σκ. σκόρδο, λιωμένες
· 600γρ. κονσέρβες ψιλοκομμένες ντομάτες
· 100γρ. νερό
· 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
· 100γρ μασκαρπόνε
· 4 στήθη κοτόπουλο, κομμένα σε λωρίδες
· 300γρ πένες
· 70γρ τσένταρ, τριμμένο
· 50γρ μοτσαρέλα, τριμμένη
· 2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
· ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση για σουφλέ ζυμαρικών

· Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
· Σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι για 4 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.

Προσθέτουμε τις ντομάτες, το νερό, τη ζάχαρη, το θυμάρι και αλατοπιπερώνουμε.

· Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά, μέχρι να πήξει.

· Στη συνέχεια, ανακατεύουμε μέσα το μασκαρπόνε.

· Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο αφού αλατοπιπερώσουμε το κοτόπουλο, το σοτάρουμε για 5-6 λεπτά.
· Μαγειρεύουμε τις πένες ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.

· Στραγγίζουμε και ανακατεύουμε με ελαιόλαδο.

· Βάζουμε τα ζυμαρικά σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Ανακατεύουμε το κοτόπουλο και περιχύνουμε τη σάλτσα.

· Πασπαλίζουμε με το τσένταρ και τη μοτσαρέλα.

· Ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

· Αποσύρουμε το πυρέξ μας. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με μαϊντανό.

Δείτε την εκπομπή breakfast@star 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top