Αν σας αρέσει το σουφλέ αλλά έχετε βαρεθεί να το τρώτε στην κλασική του μορφή, σίγουρα η συνταγή που έδωσε στους τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@star ο Σταύρος Βαρθαλίτης θα σας συναρπάσει.
Ο σεφ έφτιαξε σουφλέ κοκκινιστό με κοτόπουλο και έδειξε βήμα- βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.
Υλικά για σουφλέ ζυμαρικών
· 4 κ.σ. ελαιόλαδο
· 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
· 2 σκ. σκόρδο, λιωμένες
· 600γρ. κονσέρβες ψιλοκομμένες ντομάτες
· 100γρ. νερό
· 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
· 100γρ μασκαρπόνε
· 4 στήθη κοτόπουλο, κομμένα σε λωρίδες
· 300γρ πένες
· 70γρ τσένταρ, τριμμένο
· 50γρ μοτσαρέλα, τριμμένη
· 2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
· ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση για σουφλέ ζυμαρικών
· Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
· Σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι για 4 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, το νερό, τη ζάχαρη, το θυμάρι και αλατοπιπερώνουμε.
· Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά, μέχρι να πήξει.
· Στη συνέχεια, ανακατεύουμε μέσα το μασκαρπόνε.
· Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο αφού αλατοπιπερώσουμε το κοτόπουλο, το σοτάρουμε για 5-6 λεπτά.
· Μαγειρεύουμε τις πένες ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.
· Στραγγίζουμε και ανακατεύουμε με ελαιόλαδο.
· Βάζουμε τα ζυμαρικά σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Ανακατεύουμε το κοτόπουλο και περιχύνουμε τη σάλτσα.
· Πασπαλίζουμε με το τσένταρ και τη μοτσαρέλα.
· Ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
· Αποσύρουμε το πυρέξ μας. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με μαϊντανό.
Δείτε την εκπομπή breakfast@star
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.