15 είναι ξανά οι... μαθητές του MasterChef 2022 με τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο, σε ένα ακόμα MasterClass, να παρουσιάζει ένα απίθανο ρυζόγαλο αρωματισμένο με λικέρ φουντούκι και τόνκα, φεγεντίνη με σοκολάτα, κρέμα dulcey και σορμπέ φράουλα.
Υλικά
Ρυζόγαλο
Ρύζι 200 γρ.
Ζάχαρη 100 γρ.
Γάλα 1200 ml
Κρέμα γάλακτος 200 ml
Λοβός βανίλιας
Τόνκα
Brazilian Nuts
Λικέρ Φουντούκι 20 ml
Σαντιγί (κρέμα γάλακτος 500 ml)
Φεγεντίνη σοκολάτας
Σοκολάτα 200 γρ.
Φεγεντίνη 1 μπολάκι
Σορμπέ φράουλας
500 γρ. Παγωμένες φράουλες
100 γρ. Ζάχαρη
100 γρ. νερό
Κρέμα με σοκολάτα dulcey
100 γρ. Γάλα
10 γρ. Γλυκόζη
12 γρ. Ζελατίνη
170 γρ. Σοκολάτα dulcey
200 γρ. Κρέμα γάλακτος
Ελβετική Μαρέγκα
Ζάχαρη 150 γρ.
Ασπράδι αυγού 150 γρ.
Εκτέλεση
Για το ρυζόγαλο, βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη, για να κάνει μια λεπτή στρώση, το γάλα, το ρύζι και την κρέμα γάλακτος. Ανοίγουμε ένα λοβό βανίλιας και προσθέτουμε το εσωτερικό και τον λοβό στο μείγμα.
Τρίβουμε λίγη τόνκα. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει, προσέχοντας το γάλα αι αφήνουμε μέχρι να μειωθεί σε ποσότητα και πυκνότητα. Προσθέτουμε το λικέρ φουντούκι όταν έχει μείνει περίπου το μισό. Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
Βάζουμε τα Brazilian nuts στο φούρνο για να καβουρδιστούν. Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε. Κόβουμε στη μέση τα μούρα.
Για την κρέμα dulcey, βάζουμε τις ζελατίνες σε ένα δοχείο με κρύο νερό για να μαλακώσουν. Στη συνέχεια στραγγίζουμε. Βάζουμε να ζεσταθούν σε μια κατσαρόλα το γάλα και η γλυκόζη. Προσθέτουμε τη ζελατίνη κι ανακατεύουμε. Στραγγίζουμε πάνω από το δοχείο που έχουμε τη σοκολάτα και χτυπάμε το μείγμα με μπίμερ μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος κρύα, χτυπάμε ξανά κι αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει. Πριν τη χρησιμοποιήσουμε, τη χτυπάμε στο μίξερ για να αφρατέψει και την περνάμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.
Για τη φεγεντίνη, λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και προσθέτουμε τη φεγεντίνη. Ανακατεύουμε κι απλώνουμε σε ένα silpat. Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει και στη συνέχεια κόβουμε σε μικρά κομμάτια με ένα πριονωτό μαχαίρι.
Για τη μαρέγκα, μαγειρεύουμε σε μπεν μαρί τη ζάχαρη και το ασπράδι αυγού, ανακατεύοντας με ένα φουέ. Μόλις φτάσει τους 82 βαθμούς, αποσύρουμε από τη φωτιά.
Για το σορμπέ, τοποθετούμε σε ένα θερμαινόμενο μίξερ τις παγωμένες φράουλες και χτυπάμε μέχρι να θρυμματιστούν. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό και βράζουμε μέχρι να γίνει ένα απλό σιρόπι. Το προσθέτουμε στις φράουλες και χτυπάμε καλά, μέχρι το μείγμα να πάρει την υφή του σορμπέ.
Για το στήσιμο, ανακατεύουμε το κρύο ρυζόγαλο με σαντιγί, για να αφρατέψει. Γεμίζουμε ένα μικρό μπολάκι με το ρυζόγαλο και πασπαλίζουμε με τα Brazilian nuts και μερικά κομμένα μούρα. Καλύπτουμε με ροζέτες από την κρέμα dulcey περίπου τα ¾ της συνολικής επιφάνειας και στην υπόλοιπη τοποθετούμε τα κομμάτια της φεγεντίνης. Τοποθετούμε ένα κενέλ από το σορμπέ και μερικά ακόμα μούρα.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.