Φτιάξε τάρτα με ό, τι έχει μείνει από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι!

Μία πρωτότυπη συνταγή για να καταπλήξεις τους φίλους σου

Σας περίσσεψαν διάφορα φαγητά από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι και δεν ξέρετε τι να τα κάνετε; Ο Παύλος Χάππιλος έδωσε στους τηλεθεατές της εκπομπής breakfast@star μία πολύ ωραία ιδέα. Τους προέτρεψε να φτιάξουν τάρτα με ό, τι έχει απομείνει.

Συνταγή για λαχταριστά παραδοσιακά μελομακάρονα

Υλικά της Συνταγής

Ένα πακέτο κατεψυγμένη σφολιάτα, 2 αυγά, 200 γρ στραγγιστό γιαούρτι, 100-150 γρ κρέας (κοτόπουλο η γαλοπούλα) κομμένο σε κυβάκια, 1 κρεμμύδι (εάν είναι ήδη ψημένο ακόμα καλύτερα),  1 πατάτα ή 100γρ πουρέ ή 100γρ βρασμένο ρύζι, άλλα ψημένα λαχανικά όπως καρότα, μανιτάρια,  λαχανάκια Βρυξελλών, αλάτι, πιπέρι.

Εκτέλεση της Συνταγής

Σε ένα πυρέξ απλώνουμε την σφολιάτα μας έτσι ώστε να κρέμεται ελαφρώς έξω από το πυρέξ. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι και προσθέτουμε όλα τα φαγητά που έχουν μείνει από το γιορτινό τραπέζι κομμένα σε κυβάκια. Αλατοπιπερώνουμε το μίγμα μας ελαφρός και το βάζουμε μέσα στο πυρέξ μας. Διπλώνουμε τις άκρες τις σφολιάτα προς τα μέσα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 50-70 λεπτά η μέχρι η σφολιάτα μας και η γέμιση να έχει πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

Δείτε την εκπομπή Breakfast@star 


 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top