Δύο πρωτότυπα παγωτά για να ξετρελάνετε τους καλεσμένους σας

Κορυφαίοι σεφ σου δείχνουν πώς να τα φτιάξεις

Το καλοκαίρι δεν είναι μόνο η εποχή της θάλασσας και της ηλιοθεραπείας αλλά και των παγωτών.

Αν θέλεις λοιπόν να αφήσεις τους φίλους σου με το στόμα ανοιχτό, δοκίμασε να φτιάξεις τις δύο συνταγές που έδωσαν στους τηλεθεατές της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» ο Λάμπρος Βακιάρος και ο Σταύρος Βαρθαλίτης.

Παγωτό με φιστικοβούτυρο!

Παγωτό Cheesecake με φράουλες(σ.σ: Συνταγή Βαρθαλίτη)

Υλικά για τη Συνταγή 
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
300 γρ. κρέμα γάλακτος
200 γρ. τυρί κρέμα
250 γρ. φράουλες
2 κ.σ. χυμό λεμόνι και ξύσμα από μισό λεμόνι
40 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
200 γρ. μπισκότα

Εκτέλεση της συνταγής 

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες. Τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και τις αφήσουμε να στραγγίξουν πολύ καλά.
Με το μίξερ με το σύρμα χτυπάμε τη κρύα κρέμα γάλακτος μαζί με το τυρί κρέμα να αφρατέψουν αρκετά καλά. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα,το χυμό λεμονιού και το ξύσμα του και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
Σπάμε τα μπισκότα ακανόνιστα και τα κρατάμε στην άκρη μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.
Διαλέγουμε 10 φράουλες και τις πολτοποιούμε στο μούλτι μαζί με τη ζάχαρη.
Ψιλοκόβουμε τις υπόλοιπες φράουλες σε μικρά κομμάτια και τις προσθέτουμε στην κρέμα. Ρίχνουμε επίσης τα μπισκότα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις να ενωθούν όλα τα υλικά.
Αδειάζουμε το μισό παγωτό σε μία φόρμα του κέικ 30*11 αφόυ έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα ή μεμβράνη και προσθέτουμε τις πολτοποιημένες φράουλες και ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι και προσθέτουμε και το υπόλοιπο παγωτό από πάνω και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 6-8 ώρες τουλάχιστον να παγώσει τελείως.

 

Υπέροχο παγωτό Carot Cake

Tα υλικά για το παγωτό 

Για το carrot cake
80 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
1/2 κ.γ αλάτι
1 ½ κ.γ. κανέλα
50 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
50 γρ. ζάχαρη καστανή
75 γρ. ηλιέλαιο
1 μεσαίο αυγό
75 γρ. καρότα (τριμμένα)
25 γρ. καρύδια
2 κ.σ. σταφίδα
Για την τυρένια κρέμα
250 γρ.τυρί κρέμα
50 γρ. άχνη ζάχαρη
5 γρ.  εσάνς βανίλια
80 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κ.γ. κανέλα
3 κ.σ. χυμό από τα τριμμένα καρότα
Για τη βάση του παγωτού
650 γρ. κρέμα γάλακτος
260 γρ. γάλα εβαπορέ
150 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
6 κρόκους αυγού (από μεσαία αυγά)
Έχεις λιγούρα για γλυκό; Φτιάξε μωσαϊκό γεμιστό με παγωτό και φουντούκια

Εκτέλεση Συνταγής  για το παγωτό Carrot Cake

Βήμα 1

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι, την κανέλα, τα δύο είδη ζάχαρης και ανακατεύουμε. Σε ένα μικρό μπολ ομογενοποιούμε το ηλιέλαιο και το αυγό και το προσθέτουμε σας στερεά υλικά.

Βήμα 2

Με τα χέρια μας στύβουμε τα τριμμένα καρότα έτσι ώστε να βγάλουμε μόνο 3 κ.σ. από τα υγρά (τα κρατάμε για την τυρένια κρέμα). Προσθέτουμε τα καρότα, τα καρύδια και την σταφίδα στο μπολ και με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής ομογενοποιούμε.

Βήμα 3

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.

Βήμα 4

Σε μία αποσπώμενη φόρμα με λαδόκολλα αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε για 20 λεπτά και στη συνέχεια αφήνουμε να κρυώσει πάρα πολύ καλά.

Βήμα 5

Κόβουμε το κέικ σε μικρούς κύβους.

Για τη τυρένια κρέμα

Βήμα 1

Σε ένα μεσαίο μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε με έναν αυγόδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Για τη βάση του παγωτού και τη σύνθεση

Βήμα 1

Σε ένα μεσαίο κατσαρολάκι προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα εβαπορέ και τη ζάχαρη και δίνουμε μια βράση έχοντας την εστία σε μέτρια θερμοκρασία.

Βήμα 2

Παράλληλα σ’ ένα μεσαίο μπολ προσθέτουμε τους κρόκους και με έναν αυγοδάρτη τους ανακατεύουμε.
Μόλις το μείγμα στην κατσαρόλα αρχίζει και αχνίζει και πλησιάζει προς το βράσιμο (προσέχουμε γιατί το μείγμα ξεχειλίζει εύκολα)  αφαιρούμε την κατσαρόλα προσωρινά από την εστία.  Με μια κουτάλα προσθέτουμε με πολύ σιγανή και σταθερή ροή λίγο παραπάνω από τη μισή ποσότητα από το υγρό της κατσαρόλας στους κρόκους, ανακατεύοντας έντονα με τον αυγοδάρτη. Ύστερα, επαναφέρουμε το μείγμα με τα αυγά στην κατσαρόλα και σε μέτρια θερμοκρασία δίνουμε μια βράση. Ανακατεύοντας συνεχώς σιγοβράζουμε για 2 – 3 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρούμε την κατσαρόλα από την εστία και την αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Βήμα 3

 Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή μεταφέρουμε το μπολ με τη βάση του παγωτού στην κατάψυξη και για τις πρώτες 2 ώρες και ανα 30 λεπτά (συνολικά 4 φορές) το ανακατεύουμε αρκετές φορές ώστε να σιγουρευτούμε ότι έχουμε ‘ξεκολλήσει’ το παγωτό που έχει παγώσει στα τοιχώματα. Αν έχουμε παγωτομηχανή παραλείπουμε το παραπάνω βήμα και εξαρχής τοποθετούμε τη βάση του παγωτού στο μηχάνημα για 30 λεπτά.

Βήμα 4

Αφαιρούμε το παγωτό από την κατάψυξη (το οποίο θα έχει αρχίσει να πήζει) και προσθέτουμε σε αυτό τους κύβους του carrot cake και ομογενοποιούμε. Σε ένα ειδικό δοχείο για παγωτό (φελιζόλ ή μεταλλική φόρμα παγωτού) προσθέτουμε στο κάτω μέρος το 1/3 από τη τυρένια κρέμα. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το 1/3 της ποσότητας του παγωτού και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για άλλες 2 φορές δίνοντας έμφαση στην τελευταία στρώση, έτσι ώστε να την διακοσμήσουμε ωραία.

Βήμα 5

Μεταφέρουμε στην κατάψυξη και αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 8 h.

Δείτε την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου»

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top