Υπέροχο παγωτό Carrot Cake!

Δες βήμα-βήμα πώς να το ετοιμάσεις

Στην κουζίνα της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» μπήκε ο Λάμπρος Βακιάρος  και έδωσε στους τηλεθεατές τoυ Star μία πρωτότυπη και ξεχωριστή συνταγή για παγωτό.

Φτιάξτε το πιο γευστικό παρφέ παγωτό τιραμισού

Ο κορυφαίος σεφ ετοίμασε παγωτό Carrot Cake και έδειξε βήμα- βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.

Φτιάξτε μόνοι σας παγωτό Black Forest


Tα υλικά για το παγωτό 


Για το carrot cake

80 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
1/2 κ.γ αλάτι
1 ½ κ.γ. κανέλα
50 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
50 γρ. ζάχαρη καστανή
75 γρ. ηλιέλαιο
1 μεσαίο αυγό
75 γρ. καρότα (τριμμένα)
25 γρ. καρύδια
2 κ.σ. σταφίδα

Για την τυρένια κρέμα

250 γρ.τυρί κρέμα
50 γρ. άχνη ζάχαρη
5 γρ.  εσάνς βανίλια
80 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κ.γ. κανέλα
3 κ.σ. χυμό από τα τριμμένα καρότα

Για τη βάση του παγωτού

650 γρ. κρέμα γάλακτος
260 γρ. γάλα εβαπορέ
150 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
6 κρόκους αυγού (από μεσαία αυγά)

Έχεις λιγούρα για γλυκό; Φτιάξε μωσαϊκό γεμιστό με παγωτό και φουντούκια


Εκτέλεση Συνταγής  για το παγωτό Carrot Cake

Βήμα 1

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι, την κανέλα, τα δύο είδη ζάχαρης και ανακατεύουμε.
Σε ένα μικρό μπολ ομογενοποιούμε το ηλιέλαιο και το αυγό και το προσθέτουμε σας στερεά υλικά.

Βήμα 2

 Με τα χέρια μας στύβουμε τα τριμμένα καρότα έτσι ώστε να βγάλουμε μόνο 3 κ.σ. από τα υγρά (τα κρατάμε για την τυρένια κρέμα). Προσθέτουμε τα καρότα, τα καρύδια και την σταφίδα στο μπολ και με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής ομογενοποιούμε.

Βήμα 3

 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.

Βήμα 4

Σε μία αποσπώμενη φόρμα με λαδόκολλα αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε για 20 λεπτά και στη συνέχεια αφήνουμε να κρυώσει πάρα πολύ καλά.

Βήμα 5

 Κόβουμε το κέικ σε μικρούς κύβους.

Για τη τυρένια κρέμα

Βήμα 1

Σε ένα μεσαίο μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε με έναν αυγόδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθούν.


Για τη βάση του παγωτού και τη σύνθεση

Βήμα 1

Σε ένα μεσαίο κατσαρολάκι προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα εβαπορέ και τη ζάχαρη και δίνουμε μια βράση έχοντας την εστία σε μέτρια θερμοκρασία.

Βήμα 2

Παράλληλα σ’ ένα μεσαίο μπολ προσθέτουμε τους κρόκους και με έναν αυγοδάρτη τους ανακατεύουμε.
Μόλις το μείγμα στην κατσαρόλα αρχίζει και αχνίζει και πλησιάζει προς το βράσιμο (προσέχουμε γιατί το μείγμα ξεχειλίζει εύκολα)  αφαιρούμε την κατσαρόλα προσωρινά από την εστία.  Με μια κουτάλα προσθέτουμε με πολύ σιγανή και σταθερή ροή λίγο παραπάνω από τη μισή ποσότητα από το υγρό της κατσαρόλας στους κρόκους, ανακατεύοντας έντονα με τον αυγοδάρτη. Ύστερα, επαναφέρουμε το μείγμα με τα αυγά στην κατσαρόλα και σε μέτρια θερμοκρασία δίνουμε μια βράση. Ανακατεύοντας συνεχώς σιγοβράζουμε για 2 – 3 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρούμε την κατσαρόλα από την εστία και την αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Βήμα 3

 Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή μεταφέρουμε το μπολ με τη βάση του παγωτού στην κατάψυξη και για τις πρώτες 2 ώρες και ανα 30 λεπτά (συνολικά 4 φορές) το ανακατεύουμε αρκετές φορές ώστε να σιγουρευτούμε ότι έχουμε ‘ξεκολλήσει’ το παγωτό που έχει παγώσει στα τοιχώματα. Αν έχουμε παγωτομηχανή παραλείπουμε το παραπάνω βήμα και εξαρχής τοποθετούμε τη βάση του παγωτού στο μηχάνημα για 30 λεπτά.

Βήμα 4

Αφαιρούμε το παγωτό από την κατάψυξη (το οποίο θα έχει αρχίσει να πήζει) και προσθέτουμε σε αυτό τους κύβους του carrot cake και ομογενοποιούμε. Σε ένα ειδικό δοχείο για παγωτό (φελιζόλ ή μεταλλική φόρμα παγωτού) προσθέτουμε στο κάτω μέρος το 1/3 από τη τυρένια κρέμα. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το 1/3 της ποσότητας του παγωτού και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για άλλες 2 φορές δίνοντας έμφαση στην τελευταία στρώση, έτσι ώστε να την διακοσμήσουμε ωραία.

Βήμα 5

Μεταφέρουμε στην κατάψυξη και αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 8 h.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top