Τρίγωνα τυροπιτάκια με φύλλο κρούστας

Ο Λάμπρος Βακιάρος έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία

Στην κουζίνα της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» μπήκε ο Λάμπρος Βακιάρος το πρωί της Τρίτης.

Πώς να ετοιμάσετε μπράουνις με γκανάζ λευκής σοκολάτας

Ο σεφ έφτιαξε τυροπιτάκια με φύλλο κρούστας και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.

Υλικά

1  συσκευασία φύλλο κρούστας για πίτες Χρυσή Ζύμη 
250 γρ. βούτυρο αγελαδινό
8-10 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
2 φλούδες λεμονιού
2 αυγά + 1 κρόκο
600 γρ. φέτα
200 γρ. γραβιέρα
200 γρ. γκούντα

Διαδικασία 

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτουμε το θυμάρι και το λεμόνι αποσύρουμε από την εστία και κλείνουμε την κατσαρόλα με ένα καπάκι. Αφήνουμε για 30’ (με αυτό τον τρόπο θα περάσουμε το άρωμα από το θυμάρι και τη φλούδα λεμονιού στο βούτυρο ή χωρίς γεύση τους να είναι επιθετική στο τελικό αποτέλεσμα). Σουρώνουμε και κρατάμε μόνο το βούτυρο. (σε περίπτωση που το βούτυρο έχει αρχίζει να πήζει το ξαναζεσταίνουμε και στην συνέχεια σουρώνουμε)

ΒΗΜΑ 02. Στο μούλτι προσθέτουμε την μισή ποσότητας της φέτας, τα αυγά και μία κουταλιά της σούπας νερό η άλμη από την φέτα και πολτοποιούμε σε μία κρέμα. Φέρουμε το περιεχόμενο σε ένα μπολ και στη συνέχεια θρυμματίζουμε την υπόλοιπη φέτα, προσθέτουμε την γραβιέρα, το ρεγκάτο, το γκούντα, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

ΒΗΜΑ 03. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.

ΒΗΜΑ 04. Σε μία επιφάνεια εργασίας απλώνουμε τα νωπά φύλλα και τα χωρίζουμε κάθετα σε τρία ίσα μέρη τα τοποθετούμε όλα σε μία στοίβα και καλύπτουμε με μία νωπή πετσέτα έτσι ώστε να μην ξεραθούν όσο δουλεύουμε.

ΒΗΜΑ 05. Με ένα πινέλο βουτυρώνουμε 2 φύλλα τα οποία τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο και στη συνέχεια με ένα κουτάλι προσθέτουμε μία γεμάτη  κ.σ. από τη γέμιση του τυριού στη δεξιά πλευρά . Στη συνέχεια διπλώνουμε τη μία αριστερή γωνία προς τα δεξιά, και φέρνουμε τη γωνία που έχει δημιουργηθεί κάτω δεξιά παράλληλα προς τα πάνω. Συνεχίζουμε εναλλάξ την ίδια διαδικασία και επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα και γέμιση. 

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» εδώ 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top