Στην κουζίνα της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» μπήκε ο Σταύρος Βαρθαλίτης και ετοίμασε μπράουνις με γκανάζ λευκής σοκολάτας.
Υλικά
200 γρ. βούτυρο
450 γρ. κουβερτούρα
220 γρ. αλευρι γ.ο.χ
300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
4 αυγά
60 γρ. κακάο
1 πρεζα αλάτι
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Tέτοιο γλυκό δεν έχετε ξαναφάει- Σουφλέ pancakes με σοκολάτα
Για τη γκανάζ λευκής σοκολάτας
300 γρ. λευκή σοκολάτα
150 γρ. κρέμα γάλακτος
Ξύσμα από πορτοκάλι
Εκτέλεση
-Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180βαθμους στον αέρα.
-Βάζουμε το βούτυρο και τη κουβερτούρα σπασμένη σε μικρά κομμάτια σε ένα μπολ βάζουμε μεμβράνη και βάζουμε στα μικροκύματα στα 800watt για 90 δευτερόλεπτα . Αν δεν έχετε φούρνο μικροκυμάτων κάνετε ένα μπαν-μαρι δηλαδή σε μια κατσαρόλα που βράζει βάζουμε από πάνω το μπολ μας με το βούτυρο και τη κουβερτούρα χωρίς να ακουμπάει στο νερό μέχρι να λιώσει.
- Σε ένα μπεν-μάρι βάζουμε τα αυγά μας με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη μας.
-Προσθέτουμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέσα στο μπολ με τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά .
-Προσθέτουμε το ξύσμα και το αλάτι μας και τέλος το κοσκινισμένο αλεύρι και κακάο και ενσωματωνουμε με μια σπάτουλα ή μαρίζ.
-Παίρνουμε ένα ταψί 25*35 του βάζουμε λαδόκολλα αφού την έχουμε περάσει με βούτυρο και κακάο για να ξεφορμαριστεί εύκολα το μπραουνις μας.
-Ψήνουμε για 35 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο και το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει καλά!
Για την γκανάζ λευκής σοκολάτας
-Βάζουμε σε ένα μπολ ψιλοκομμένη τη σοκολάτα μας και σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί καλά .
-Ρίχνουμε τη ζέστη κρέμα γάλακτος στη σοκολάτα και αφήνουμε 1-2 λεπτά να μαλακώσει η σοκολάτα και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί και τέλος βάζουμε και το ξύσμα πορτοκάλι.
-Αφήνουμε να κρυώσει η γκαναζ πριν τη ρίξουμε πάνω από το κρύο μπράουνις.
Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» εδώ