Πώς να ετοιμάσετε μπράουνις με γκανάζ λευκής σοκολάτας

Ο Σταύρος Βαρθαλίτης έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία 

Στην κουζίνα της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» μπήκε ο Σταύρος Βαρθαλίτης και ετοίμασε μπράουνις με γκανάζ λευκής σοκολάτας.

Γλυκό ψυγείου με πραλίνα φουντουκιού

Υλικά

200 γρ. βούτυρο
450 γρ. κουβερτούρα
220 γρ. αλευρι γ.ο.χ
300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
4 αυγά
60 γρ. κακάο
1 πρεζα αλάτι
ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Tέτοιο γλυκό δεν έχετε ξαναφάει- Σουφλέ pancakes με σοκολάτα

Για τη γκανάζ λευκής σοκολάτας 

300 γρ. λευκή σοκολάτα
150 γρ. κρέμα γάλακτος
Ξύσμα από πορτοκάλι

Εκτέλεση

-Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180βαθμους στον αέρα.

-Βάζουμε το βούτυρο και τη κουβερτούρα σπασμένη σε μικρά κομμάτια σε ένα μπολ βάζουμε μεμβράνη και βάζουμε στα μικροκύματα στα 800watt για 90 δευτερόλεπτα . Αν δεν έχετε φούρνο μικροκυμάτων κάνετε ένα μπαν-μαρι δηλαδή σε μια κατσαρόλα που βράζει βάζουμε από πάνω το μπολ μας με το βούτυρο και τη κουβερτούρα χωρίς να ακουμπάει στο νερό μέχρι να λιώσει.

- Σε ένα μπεν-μάρι βάζουμε τα αυγά μας με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη μας.

-Προσθέτουμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέσα στο μπολ με τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά .

-Προσθέτουμε το ξύσμα και το αλάτι μας και τέλος το κοσκινισμένο αλεύρι και κακάο και ενσωματωνουμε με μια σπάτουλα ή μαρίζ.

-Παίρνουμε ένα ταψί 25*35 του βάζουμε λαδόκολλα αφού την έχουμε περάσει με βούτυρο και κακάο για να ξεφορμαριστεί εύκολα το μπραουνις μας.

-Ψήνουμε για 35 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο και το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει καλά!

Για την γκανάζ λευκής σοκολάτας

-Βάζουμε σε ένα μπολ ψιλοκομμένη τη σοκολάτα μας και σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί καλά .

-Ρίχνουμε τη ζέστη κρέμα γάλακτος στη σοκολάτα και αφήνουμε 1-2 λεπτά να μαλακώσει η σοκολάτα και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί και τέλος βάζουμε και το ξύσμα πορτοκάλι.

-Αφήνουμε να κρυώσει η γκαναζ πριν τη ρίξουμε πάνω από το κρύο μπράουνις. 

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή  «Στη Φωλιά των Κου Κου»  εδώ 
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top