Kαλοκαιρινά tips περιποίησης!

Άλλαξε συνήθειες και νιώσε ομορφότερη

tips ομορφιάς

Ας ξεκινήσουμε λέγοντας ότι η εφίδρωση είναι κάτι φυσιολογικό. Ο έντονος ιδρώτας όμως και η κακοσμία είναι κάτι ενοχλητικό...

Πώς φοράνε το τζιν σορτσάκι τους οι διάσημες influencers

Αν είσαι από τις ''άτυχες'' που βιώνουν λίγο παραπάνω απ' το κανονικό αυτό το beauty faux pas και αισθάνεσαι κάπως άβολα τους καλοκαιρινούς μήνες σου έχουμε κάποια μυστικά για να μειώσεις την κακοσμία και να νιώθεις πάντα φρέσκια και... μυρωδάτη.

Βάζεις αποσμητικό μόνο το πρωί

Όλες έχουμε την συνήθεια να βάζουμε αποσμητικό αμέσως μετά το πρωϊνό μας μπάνιο. Σκέφτηκες όμως ότι αυτό ίσως δεν αρκεί το καλοκαίρι; Οι beauty experts μάς συνιστούν να δοκιμάσουμε να βάζουμε αποσμητικό τη νύχτα, λίγο πριν κοιμηθούμε, σε καθαρή και στεγνή πάντα επιδερμίδα. Κι αυτό γιατί, το βράδυ, ιδρώνουμε λιγότερο και οι ιδρωτοποιοί αδένες σου είναι πιο δεκτικοί στο να απορροφήσουν τα συστατικά του αποσμητικού σου, επομένως, να δράσουν καλύτερα και αποτελεσματικότερα.

Πώς οι influencers καταφέρνουν να είναι κομψές κάθε μέρα;

Τα άβολα ρούχα

Όταν η ζέστη είναι ανυπόφορη προτίμησε να φοράς πιο άνετα ρούχα και εσώρουχα, κατά προτίμηση βαμβακερά και όχι από συνθετικά υφάσματα, που θα απορροφήσουν τον ιδρώτα, αποφεύγοντας την ανάπτυξη βακτηρίων.

Απλώνεις το αποσμητικό σου μόνο στις μασχάλες

Οι ιδρωτοποιοί αδένες βρίσκονται σχεδόν σε κάθε σημείο του σώματός μας- εκτός από τα χείλη μας! Αν λοιπόν έχεις παρατηρήσει πως εκτός από τις μασχάλες, ιδρώνεις έντονα και σε αλλά σημεία του σώματός σου, όπως  στην πλάτη, ανάμεσα στους μηρούς ή πίσω από τα γόνατα, άπλωσε το αποσμητικό σου και εκεί.

Το παρακάνεις με τα καυτερά φαγητά

Τα φαγητά με πολλά μπαχάρια -ινδικά, ταϋλανδέζικα, λιβανέζικα- καθώς και τα φαγητά με αρκετό αλάτι καλύτερα να αποφεύγονται αυτή την εποχή, όσο κι αν είσαι φαν της εξωτικής κουζίνας.

Το υπερβολικό άγχος

Κι όμως το καθημερινό στρες και η ένταση προκαλούν ακόμη μεγαλύτερη εφίδρωση μιας και ο οργανισμός σου μαθαίνει να αντιδρά σε πιο αγχωτικό περιβάλλον, ενεργοποιώντας τον ιδρώτα.

Επιμέλεια: MyLife Team
Πηγή:Mylife.com.cy

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top