5 καλοκαιρινές τροφές για να «ξυπνήσει» ο μεταβολισμός μας

Τι να προτιμήσετε για να κάνετε περισσότερες καύσεις

Καλοκαιρινές Τροφές Για Να Ξυπνήσει Ο Μεταβολισμός Μας

Το καλοκαίρι θέλουμε να καταναλώνουμε μικρά και ελαφριά γεύματα, ώστε να μη «βαραίνουμε», αλλά και να χορταίνουμε. Παρακάτω θα δείτε πέντε καλοκαιρινές τροφές για να «ξυπνήσει» ο μεταβολισμός μας και για αυξημένες καύσεις.

7+1 διατροφικές συμβουλές για να απαλλαγείς από την κυτταρίτιδα

Καρπούζι

Το καρπούζι είναι ένα ενυδατικό φρούτο που περιέχει υψηλή ποσότητα νερού και φυτικών ινών. Διαθέτει επίσης μια ένωση που ονομάζεται κιτρουλίνη, η οποία βοηθά στην ενίσχυση του μεταβολισμού προάγοντας την παραγωγή μονοξειδίου του αζώτου, μιας ένωσης που χαλαρώνει και διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία, επιτρέποντας καλύτερη κυκλοφορία και αυξημένο μεταβολισμό.

Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που ονομάζονται κατεχίνες, ιδιαίτερα επιγαλλοκατεχίνη (EGCG), η οποία έχει αποδειχθεί ότι ενισχύει το μεταβολισμό αυξάνοντας τη διαδικασία οξείδωσης του λίπους. Επιπλέον, το πράσινο τσάι περιέχει καφεΐνη, η οποία μπορεί προσωρινά να επιταχύνει το μεταβολισμό και να αυξήσει την καύση θερμίδων.

Σολομός στη σχάρα

Ο σολομός είναι ένα λιπαρό ψάρι που είναι πλούσιο σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, συγκεκριμένα EPA και DHA. Αυτά τα λιπαρά οξέα έχει βρεθεί ότι ενισχύουν το μεταβολισμό αυξάνοντας τη δραστηριότητα των ενζύμων που είναι υπεύθυνα για την καύση λίπους. Επιπλέον, ο σολομός είναι πλούσιος σε πρωτεΐνη, η οποία απαιτεί περισσότερη ενέργεια για την πέψη, ενισχύοντας περαιτέρω τον μεταβολισμό μας.

Καυτερές πιπεριές

Τα πικάντικα τρόφιμα όπως οι καυτερές πιπεριές περιέχουν μια ένωση που ονομάζεται καψαϊκίνη, η οποία μπορεί να αυξήσει το μεταβολισμό αυξάνοντας τη θερμοκρασία του σώματος και διεγείροντας την απελευθέρωση ορμονών του στρες όπως η αδρεναλίνη.

Αυτό μπορεί να αυξήσει προσωρινά τον μεταβολισμό και τον αριθμό των θερμίδων που καίγονται.

Φυλλώδη πράσινα λαχανικά

Τα φυλλώδη πράσινα λαχανικά όπως το σπανάκι, το λάχανο και το σέσκουλο είναι χαμηλά σε θερμίδες και πλούσια σε φυτικές ίνες, που μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση του μεταβολισμού. Αυτά τα χόρτα περιέχουν επίσης ενώσεις όπως ο σίδηρος και το μαγνήσιο, οι οποίες εμπλέκονται σε διάφορες ενζυμικές αντιδράσεις που σχετίζονται με το μεταβολισμό και την παραγωγή ενέργειας στο σώμα μας. Επιπλέον, είναι πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα που υποστηρίζουν τη συνολική μεταβολική λειτουργία.

Πηγή: allyou.gr

Συντάκτρια: Ναταλία Πετρίτη

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top