4 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να κάνεις όταν είσαι κρυωμένη

Τα λάθη που πρέπει να αποφύγεις για να επανέλθεις δριμύτερη

Κρυολόγημα: 4 Πράγματα Που Δεν Πρέπει Να Κάνεις

Έρευνες μας δείχνουν ότι ο μέσος ενήλικας αναμένεται να κρυολογήσει δύο έως τρεις φορές στη διάρκεια του χειμώνα, ενώ τα παιδιά οχτώ ή και περισσότερες φορές. Ένα κρύωμα βέβαια, αν το αντιμετωπίσεις με ψυχραιμία και νηφαλιότητα περνά γρήγορα και εσύ θα είσαι πάλι δραστήρια και ευδιάθετη μέσα σε μία εβδομάδα. Να λοιπόν τι δεν πρέπει να κάνεις για να συνέλθεις όσο πιο γρήγορα γίνεται και να επιστρέψεις άμεσα στις επάλξεις.

Μετάλλαξη Όμικρον, γρίπη ή κρυολόγημα; - Πώς να ξεχωρίσετε τα συμπτώματα

Μη ζητάς από το γιατρό να σου δώσει αντιβίωση

Και μην την πάρεις φυσικά μόνη σου. Το κρυολόγημα και η γρίπη προκαλούνται από μερικές δεκάδες τύπους ιών και όχι από μικρόβια, που σημαίνει ότι η αντιβίωση δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα για την καταπολέμησή τους. Το μόνο που θα καταφέρεις παίρνοντας ένα τέτοιο φάρμακο είναι να συμβάλεις στην ενίσχυση της αντίστασης των μικροβίων στα αντιβιοτικά, γεγονός που μπορεί να αποβεί μοιραίο όταν στο μέλλον τα χρειαστείς για κάποιο θέμα υγείας.

Μην καπνίζεις

Προστάτεψε τον εαυτό σου από το βήχα και τον πόνο στο στήθος που έτσι κι αλλιώς έχεις, αποφεύγοντας για λίγες μέρες το τσιγάρο. Απόφυγε επίσης τον καπνό των άλλων που μπορεί να ερεθίσει τους πνεύμονες, το λαιμό και τη μύτη σου.

Μην υπερβάλλεις με τα φάρμακα

Μην πάρεις για μεγάλο χρονικό διάστημα φάρμακα για την ίωση, γιατί αυτά θα έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα. Μην υπερβαίνεις επίσης την ενδεδειγμένη δοσολογία και δοκίμασε πιο εναλλακτικές μεθόδους για να ανακουφιστείς, όπως πλύσεις με φυσιολογικό ορό στη μύτη.

Μην παραλείπεις γεύματα

Ακόμη κι όταν είσαι άρρωστη, το σώμα σου χρειάζεται ενέργεια και ακόμα περισσότερα υγρά. Κατανάλωσε λοιπόν μικρά γεύματα, πλούσια σε νερό (σούπες, φρούτα) και εξασφάλισε βιταμίνες από φυσικές πηγές. Κατανάλωσε επίσης τροφές με αντιικές ιδιότητες, όπως το σκόρδο και κρεμμύδι.

 

Πηγή: allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top