Πόσες ώρες πρέπει να κοιμάσαι σύμφωνα με έρευνα

Πώς συνδέεται ο ύπνος με την ψυχική υγεία

Βασικό συστατικό για μία καλή ζωή δεν είναι μόνο η άσκηση και η υγιεινή διατροφή αλλά και ο ποιοτικός και επαρκής ύπνος. Και όταν λέμε επαρκής ύπνος, εννοούμε τις ώρες που θα ήταν ιδανικό κάποιος να κοιμάται ανάλογα με την ηλικία του.

Μελέτη, η οποία χρησιμοποίησε δεδομένα από τη Biobank του Ηνωμένου Βασιλείου, διαπίστωσε ότι η περιοχή του εγκεφάλου που επηρεαζόταν περισσότερο από τον ύπνο ήταν το κέντρο μνήμης του εγκεφάλου.

Ιδανικές ώρες ύπνου

Πώς να γυμναστείς και να αδυνατίσεις κάνοντας δουλειές στο σπίτι

Παράλληλα, σύμφωνα με την Guardian, η  μελέτη που έγινε  σε σχεδόν 500.000 ενήλικες ηλικίας μεταξύ 38 και 73 ετών έδειξε πως τόσο ο πολύς όσο και ο λίγος ύπνος συνδέεται με το άγχος και την κατάθλιψη.

Πόσες ώρες πρέπει να κοιμάσαι

11+1 διατροφικές συμβουλές για να χάσουμε τα κιλά του Πάσχα

Αντίθετα, οι σταθερές ώρες ύπνου έχουν ευεργετική δράση.

Πόσες ώρες πρέπει να κοιμάσαι στη μέση και τρίτη ηλικία

Σύμφωνα με την έρευνα, άνθρωποι που βρίσκονται στη μέση ή την τρίτη ηλικία θα πρέπει να κοιμούνται 7 ώρες, ούτε λιγότερο ούτε περισσότερο.

«Για κάθε ώρα που απομακρύνεσαι από τις επτά ώρες ύπνου, χειροτερεύεις. Είναι πολύ σαφές ότι οι διεργασίες που συμβαίνουν στον εγκέφαλό μας κατά τη διάρκεια του ύπνου είναι πολύ σημαντικές για τη διατήρηση της σωματικής και ψυχικής μας υγείας», δήλωσε η καθηγήτρια του τμήματος  ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου του Cambridge, Barbara Sahakian. 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top