Ποιοι παράγοντες καθιστούν τη μουστάρδα ένα πολύτιμο superfood

Δείτε πως ενισχύει τον οργανισμό μας

μουστάρδα

Kale, goji berries και ιπποφαές είναι λίγα μόλις από τα superfoods που έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια. Κι όμως, μερικές φορές αυτού του είδους οι νέες προσθήκες στη διατροφή μας είναι που μας κάνουν να ξεχνάμε ότι καταναλώναμε ήδη διαχρονικά κάποιες υπερτροφές, που χωρίς αμφιβολία ενίσχυαν τον οργανισμό μας με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.

Έξι κανόνες για να χάσεις βάρος και να το διατηρήσεις

Η μουστάρδα είναι μια από αυτές και αυτοί είναι 9 παράγοντες που την καθιστούν σε μια τροφή που θέλεις σίγουρα να βρίσκεται στην καθημερινή σου διατροφή!

Ανακουφίζει από μυϊκούς πόνους

Η μουστάρδα έχει τη δυνατότητα να ανακουφίζει από μυϊκούς πόνους και μόλις μια κουταλιά της σούπας την ημέρα βοηθά στη διατήρηση της υγείας των οστών και των μυών, όντας ταυτόχρονα μια άριστη πηγή καλίου και ασβεστίου.

Ανακουφίζει από αναπνευστικές διαταραχές

Αν υποφέρετε από διαταραχές στο αναπνευστικό σύστημα που δημιουργούν μπούκωμα, τότε το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να εισπνεύσετε τον ατμό από σπόρους μουστάρδας που θερμαίνονται σε ένα μαγειρικό σκεύος της κουζίνας. Εναλλακτικά, δοκιμάστε τις γαργάρες με τσάι που περιέχει σπόρους μουστάρδας!

Ανακουφίζει από πόνους στο σώμα

Το λάδι μουστάρδας που παρασκευάζεται από τους σπόρους της χρησιμοποιείται ως καταπραϋντικό για όλους τους σωματικούς πόνους, συμπεριλαμβανομένων αυτών της αρθρίτιδας. Δοκιμάστε το μασάζ με αυτό για 10-15 λεπτά και θα ανακουφιστείτε άμεσα. Επαναλάβετε 2-3 φορές την ημέρα.

Ενισχύει τη λειτουργία της καρδιάς

Πλούσια σε μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά, η μουστάρδα σταθεροποιεί τα επίπεδα χοληστερίνης, ενισχύοντας τη λειτουργία της καρδιάς μας και μειώνοντας το ρίσκο σχετικών ασθενειών.

Βοηθά στην κακοσμία της αναπνοής

Αν αντιμετωπίζεται κακοσμία στην αναπνοή, τότε λίγο λάδι μουστάρδας στο στοματικό σας διάλυμα μπορεί να κάνει τη διαφορά!

Προστατεύει από τον καρκίνο

Τα φυτοχημικά συστατικά της μουστάρδας διαθέτουν αποδεδειγμένη αντικαρκινική δράση απέναντι σε είδη καρκίνου όπως αυτό των ωοθηκών.
Βοηθά τον μεταβολισμό
Αν αναζητάτε τρόπους να ξυπνήσει ο μεταβολισμός σας ώστε να χάσετε βάρος, τότε η μουστάρδα είναι ένας γευστικός σύμμαχος, χαμηλός μάλιστα σε λιπαρά, που θα βοηθήσει το σώμα σας να αποβάλει τα περιττά λίπη, υδατάνθρακες και πρωτεΐνες που αυτό καταναλώνει.

Αμύγδαλα: Δείτε ποια είναι τα εντυπωσιακά οφέλη τους

Μακραίνει ταχύτερα τα μαλλιά

Αν αναζητείτε από την άλλη τρόπους να μακρύνουν πιο γρήγορα τα μαλλιά σας, τότε το μασάζ του τριχωτού της κεφαλής με λάδι μουστάρδας είναι η λύση.

Ανακουφίζει από κρύωμα και βήχα

Το λάδι της μουστάρδας ανακουφίζει άμεσα από τα συμπτώματα του κρυώματος και του βήχα. Απλώστε λίγο από αυτό στο στήθος σας και σκεπάστε το με ένα ζεστό πανί. Θα δείτε άμεση διαφορά.

Πηγή: allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top